Subscribe via RSS

Hjemmelavede engelske muffins

20 Aug 2012

Hjemmelavede engelsek muffins

Hjemmelavede engelske muffins med syltetøjVirkeligheden indhentede mig forleden.

Jeg lavede Eggs Benedict og opskriften kom på bloggen. Så langt var der ingen fare.

Der hvor problemerne opstod, var ved de engelske muffins, som jo bruges til Eggs Benedict. De har ikke rangeret så højt på min liste over hvad der var vigtigt for at lave gode Eggs Benedict, så jeg har taget lidt løst på det og brugt hvad der nu lige var. Da folk så begynder at spørge mig hvor jeg fik engelske muffins fra, måtte jeg jo tjekke op på det og konstatere at det faktisk ikke var engelske muffins jeg havde brugt.

Når sådan noget sker må jeg jo til roden i problemet og det eneste rigtige at gøre, er selv at lave engelske muffins, så alle jer læserne af bloggen har mulighed for at få jer nogle, når I vil lave rigtige Eggs Benedict.

Jeg gik til værks, og efter noget research fandt jeg Sheryl Canters opskrift med tilhørende research på autentiske engelske muffins.

Faktisk er engelske muffins ikke fra England men fra USA. Navnet kommer sandsynligvis pga. det er en amerikaniseret “crumpet” (en Crumpet er en klassisk engelsk bolle).

Engelske muffins har en karakteristisk smag, der minder om smagen af brød på surdej. Årsagen er at man lader deje overhæve, så den når at udvikle en let syrlig gær smag – bare rolig det smager meget bedre end det lyder :-)

De bliver heller ikke bagt, men derimod stegt ved lav varme på en tør pande. Det giver dem både en tekstur med sprød skorpe og et saftigt indre og den let genkendelige form hvor den er flad både på toppen og i bunden.

Selve tilberedningen er ret let. Det er dog noget man skal planlægge, da dejen skal hæve natten over. Vil man have hjemmelavede engelske muffins til morgenmad, skal man i køkkenet inden man går i seng. Til gengæld er der så friske, lækre, autentiske hjemmelavede engelske muffins til morgenmad … om man så bare vil spise dem med smør, ost eller syltetøj på, eller lave Eggs Benedict bestemmer man selv :-)

Ingredienser (4-6 stk.):
2 dl mælk
200 g hvedemel
1 spsk sukker
10 g smør
1/2 tsk salt
10 g tørgær
lidt meizena mel

Opskrift:
Lun mælken og rør smør, sukker og salt ud i den.

Lad mælken køle af til kropstemperatur og rør så tørgæren ud i den.

Hæld mælkeblandingen over i melet. Tilsæt saltet og rør det godt sammen til en sej og klistret dej.
Pak skålen med dejen ind i plast film og lad den stå og hæve natten over ved stuetemperatur.

Dej til hjemmelavede engelske muffins

Dej til hjemmelavede engelske muffins – overhævet så den rigtige smag udvikles

Når dejen har hævet natten over (overhævet) skraber man, med en ske, en klump dej lidt størrere end en golfbold op, og dypper den i lidt meizena mel.Form dejen forsigtigt til en cirkel med en tykkelse på ca. 1,5 cm.
Børst/pust det overskydende meizena mel af og læg muffinsne på en stegepande.

Hjemmelavede engelske muffins - steges på panden

Steg den forsigtigt på en tør pande ved lav varme et sted mellem 10 og 20 min på hver side.

Lad dem køle af på en bagerist

Færdige hjemmelavede engelske muffins

Traditionelt set brækker man dem over med hænderne i stedet for at skære dem og man rister dem inden man spiser dem.

Server og nyd.

Hjemmelavede engelsek muffins
Hjemmelavede engelske muffins

Læs også:

Kotelet med kartoffelmos og stegte porre
Vietnamesisk kaffe med hjemmelavet kondenseret mælk
Lemon curd - den 7. syrlige himmel4 Comments on Hjemmelavede engelske muffins

 1. Newyorkerbyheart

  Så fandt du nogen :-) Jeg har også fundet en række jeg skal have afprøvet. Jeg har lært at de skal deles med en gaffel, ved at stikke den rundt i kanten hele vejen rundt, så er de lige til at skille ad. Men måske det er forskelligt forskellige steder i USA :-)

  Mange hilsner
  Birthe

 2. Lofoloco

  Ja jeg kunne ikke have hængende på mig at jeg havde brugt “falske” muffins til min Eggs Benedict :-)

  Det jeg læste var at det gælder om at de skal have en ujævn “skæreflade” når man har delt dem – sandsynligvis for at der kan hænge så meget smør/syltetøj ved som muligt … det er jo USA ;-)

  Bedste hilsner og god fornøjelse med dine egne
  Christoffer

 3. Henriette

  Hejsa! Kan man godt bruge alm gær i stedet for tørgær? :)

 4. Lofoloco

  Hej Henriette

  Jeg har ikke prøvet, men kan ikke se der skulle være nogen synderlig forskel.

  Synes dog tørgær har en tendens til at smage af mindre end almindelig gær, så du vil måske få en lidt tydeligere smag af gær?

  Det er lidt forskelligt om jeg bruger alm. eller tørgær når jeg bager. Hvis jeg planlægger at bage køber jeg alm. gær og hvis det er impulsivt har jeg som regel tørgær i skabet – derfor er det forskelligt i mine opskrifter om jeg har brugt det ene eller det andet :-)

  Bedste hilsner
  Christoffer


Leave a comment

© 2017 Love food love cooking