Subscribe via RSS

Eggs Benedict – luksus morgenmad

16 Aug 2012

eggs benedict med hollandaise sauce, skinke, engelsk muffin og pocheret æg

eggs benedict med hollandaise sauce, skinke, engelsk muffin og pocheret ægMorgener er i mine øjne lavet for at man kan sove. Jeg er på ingen måde A- eller morgenmenneske, og mit aktivitetsniveau om morgenen er derfor ikke det højeste.

At lægge morgenen ud med at lave hollandaise sauce, hører derfor til absolut sjældenhederne for mig. Engang imellem, når alt går op i en højere enhed, får jeg heldigvis alligevel lavet eggs Benedict for det smager jo fantastisk.

Det er er dejlig kombination af teksturer fra den sprøde, ristede engelske muffin, over skinken med lidt bid, det pocherede æg der flyder ud når man skærer i det, til den fløjelsbløde hollandaise sauce på toppen.

Det kan debatteres hvilken slags skinke man skal bruge, og der er i mine øjne ikke noget der er decideret forkert. Jeg har en kærlighed for røgsmag, så jeg bruger ofte røget røget skinke. Er man mere til tørret skainke, som Serano skinke, vælger man selvfølgelig bare det.

Man skal ikke regne med at tabe sig ved at spise eggs Benedict, da den ligger godt til på kaloriesiden, men sådan er det jo med en del luksus mad. Det er til specielle lejligheder hvor man skal forkæles og det skal jeg altså engang imellem :-)

Om det er dig selv eller en du holder af der skal forkæles, er eggs Benedict toppen af luksus når det kommer til morgenmad. Snyd derfor ikke dig selv for en lækerbisken og en masse komplimenter :-)

Ingredienser (2 personer):
1 engelsk muffin (opskrift på engelske muffins)
2 skiver røget skinke
2 æg
1 æggeblomme (pasteuriseret)
100 g smør
Citronsaft fra ca. 1/2 citron
Salt, hvid peber og eddike

Opskrift:
Skær muffinen over og rist hver halvdel på begge sider.

Smelt smørret og pisk det lidt ad gangen i æggeblommen over svag varme. Pas på det ikke får for meget varme (over 60 grader), da saucen så skiller.
Smag saucen til med citronsaft, salt og hvid peber.

Slå æggene ud i hver sin kop.
Fyld en stor gryde halvt op med kogende vand og kom ca. 1/2 spsk salt og 3 spsk eddike i pr. l vand.
Rør kraftigt i vandet, så der kommer en hvirvel.
Sådan laver man pocherede æg Sådan laver man pocherede æg

Hæld så ægene, et ad gangen, i midten af hvirvlen, så hvivlen samler hviden omkring blommen.
Lad ægene simre i ca. 2 min. – blommen skal stadig være flydende.
Tag dem forsigtigt op, så de ikke går i stykker.

Anret, server og nyd den rene luksus :-)

eggs benedict med hollandaise sauce, skinke, engelsk muffin og pocheret æg

Eggs Benedict – luksus morgenmad, når der skal forkæles

eggs benedict med hollandaise sauce, skinke, engelsk muffin og pocheret æg

Eggs Benedict – Pocheret æg der flyder ud når der skæres … ren luksus

Eggs Benedict – luksus morgenmad

Læs også:

Laks, tomat og spinat - enkelt, men alligevel ikke
Bun Cha - Den bedste ret i Vietnams gadekøkken
Hjemmelavet hvidløgsflutes - så det også smager af brød11 Comments on Eggs Benedict – luksus morgenmad

 1. Helle

  Uhmmm det ser usandsynligt lækkert ud… det må jeg ganske enkelt prøve en dag… :-) Jeg tror jeg skal invitere en veninde på weekednbesøg og så skal der kræses for os begge 2… :-)

  Takker for kigget..

  Helle

 2. Lofoloco

  Hej Helle

  Jeg er sikker på hun vil elske dig for det :-)

  /Christoffer

 3. Newyorkerbyheart

  Århhh, ELSKER Eggs Benedict. Det ser fantastisk ud :-)
  Bager du selv english muffins eller hvor finder du dem? Her i Jylland er det i hvert fald umulig at få de rigtige. Når jeg har været i USA har jeg altid et par pakke med hjem, som kommer i fryseren…..

  Mange hilsner
  Birthe

 4. Lofoloco

  Hej Birthe

  Jeg bager dem ikke selv … endnu :-)

  Den jeg brugte fandt jeg i Irma, men Irma har vist ikke særlig mange butikker i Jylland :-(

  Når jeg finder en god opskrift skal jeg nok give lyd om det.

  Bedste hilsner
  Christoffer

 5. Martin Villumsen

  Mums det ser lækkert ud! Har længe gerne ville lave Eggs Benedict.. Hvor får du fat i English Muffins henne?

 6. Lofoloco

  Hej Martin

  Jeg købte dem i Irma, men har nu fundet ud af det faktisk ikke var rigtige engelske muffins. Ja jeg tog noget der i mine øjne lignede, men som “bare” var nogle halv flade boller … Jeg må lære at kigge bedre på pakkerne.

  Konklusionen er at det smager ok, med en alm. bolle og at jeg meget snart må forsøge med med selv at lave engelske muffins :-)

  /Christoffer

 7. Kasper Hausig

  Du må snart komme til Valby og hente nogle æg… Eller bedre, hente æg og lave dem til mig bagefter!

 8. Lofoloco

  Hej Kasper

  Det første kan vil helt sikkert blive enige om og måske vil kan nørde noget mad med æg :-)

  Håber vi snart ses igen.

 9. Heidi Denby

  Hej.
  Jeg bager selv min muffins. Jeg har fundet en super lækker opskrift her på nettet.
  På en hjemmeside der hedder http://www.rogilds.dk.
  Derinde hedder de. Engelske muffins opskrift fra verdens lækrest opskrift.
  De er super lækker.
  Knuzz Heidi

 10. Lofoloco

  Hej Heidi

  Jeg laver også selv muffins.

  Mine er de overhævede af slagsen og opskriften kan du se her http://www.lofoloco.dk/2012/08/20/hjemmelavede-engelske-muffins/

  De er også et forsøg værd :-)

  Bedste hilsner
  Christoffer


Leave a comment

© 2018 Love food love cooking