Subscribe via RSS

Hjemmelavet hvidløgsflutes – så det også smager af brød

22 May 2013

Hjemmelavet hvidløgsflutes ... så det også smager af brød

hjemmelave hvidløgsflutes på fuldkornJeg vil godt lige få det på det rene med det samme.

Hvis det skal være let og enkelt, så køber man bare sine hvidløgsflutes på frost nede i supermarkedet. Det har jeg selv gjort og det vil med garanti ske igen.

De flutes man køber på frost smager ikke dårligt, men de smager kun af hvidløg og uden at være anklagende, er nærringsværdien i dem nok ikke det højeste.

Alternativet er at lave dem selv og det er heldigvis ikke særlig svært, og den ekstra tid det tager, opvejes af glæden ved at spise dem :-)

Hvis man kun har spist hvidløgsflutes fra frost, skal man glæde sig til at smage et hvidløgsflutes, der ikke kun smager af hvidløg, men også smager af brød.

En anden god ting er at det også mætter, så man ikke sidder og propper sig med alt for meget smør og brød, der, selvom det smager godt, ikke er det sundeste i uanede mængder.

Er man den magelige type, der helst bare vil smække nogle frosne flutes i ovnen, skal man tage og lave en stor portion. De kan nemlig sagtens fryses og er næsten lige så gode som frisk, når de efter fryseren har været en tur på 10-15 min i ovnen ved 150 grader.

Ingredienser (ca. 6 stk.):
1 kg fuldkornsmel
50 g gær
15 g salt
6 dl lunkent vand

80 g smør
6 fed hvidløg

fuldkornsflutesOpskrift:

Rør gæren ud i vandet så den er helt opløst.

Rør mel og salt i og ælt det i ca 10-15 min.

Form dejen til en kuglen, smør den ind i lidt olie (ca. 1 spsk), så den ikke klistre fast under hævning og læg den til hævning i en skål, dækket med film, i 1 1/2 time.

hjemmelavet hvidløgsflutesSlå dejen ned ca. hver halve time (slå ned er at prikke godt i den med fingrene, så luft trykkes ud).

Form så flutes af dejen og lad dem hæve ca. 30 min. under et fugtigt viskestykke.

Bag flutesne ved 200 grader i ca. 40 min. og lad dem så køle af

Mos eller hak hvidløget fint og rør det i smørret.

Skær “ridser” i flutesne (skiver der ikke er skåret helt igennem) og kom små klatter af hvidløgsmør ned i hver rids. Det er lettest at gøre med en kniv og kræver lidt øvelse, men efter et flutes eller to går det ret hurtigt.

Sæt flutesne i ovnen ved 150 grader i 5-8 min så smøret smelter.

Server og nyd

Hjemmelavet hvidløgsflutes ... så det også smager af brød
Hjemmelavet hvidløgsflutes – så det også smager af brød

Læs også:

Hjemmelavede engelske muffins
Kartoffelsuppe - så er det efterår!
Arancini med and og appelsin-curd6 Comments on Hjemmelavet hvidløgsflutes – så det også smager af brød

 1. Sysleren

  Jeg tror aldrig før, at jeg har fortalt nogen, hvor mange gange min aftensmad har bestået af hvidløgsflute fra frost og 0,5 l cola. Det er så pinligt, at jeg faktisk ikke har spist det, siden jeg flyttede sammen med min kæreste for mange år siden.

  Hvis nu man selv bager flutet og drikker en god most til, er det jo noget helt andet og slet ikke spor pinligt. Og så smager det nok noget bedre, selvom man bestemt ikke skal tale ondt om den traditionelle kombi. Det må prøves.

  Grunden til at det ikke er sket før, er, at jeg ikke har haft nogen idé om, hvordan jeg skulle få smørret ind i brødet. Mange tak for opskriften!

 2. Lofoloco

  Ha ha … jeg ved ikke om det er pinligt, men sjov er det :-) … men udover det lyder det som en ok kombination til en afslappet aleneaften.

  Hvis man serverer ost og rødvin til, vil nogen måske endda synes man er snobbet, så der skal man også passe på ;-)

  Tak og selv tak.

  Bedste hilsner
  Christoffer

 3. Mette

  De ser super lækre ud! Har du afprøvet dem på børn? Min datter er STOR tilhænger af de frosne flutes så det kunne være dejligt at kunne give hende nogle der er lidt sundere :)

 4. Lofoloco

  Hej Mette

  Nej de er endnu kun testet på voksne …

  Nu kender jeg jo ikke din datter, men hvis hun normalt ellers kan lide brød, altså smagen af rigtig brød, er der nok ikke nogen fare. Er det derimod den rene smag kun af hvidløgsmør, som det jo er i de frosne er det nok en udfordring, da de hjemmelavede er “forurenede” med en dejlig smag af brød også ;-)

  Alt efter din datters smag kan du justere på hvidløgssmørret. Bager man hvidløget inden får det en mildere smag og er man glad for den rå hvidløgsmag kan man putte et ekstra fed eller to i.

  Hvad brødet angår er der også den mulighed at lave en blid overgang og starte med at bage det på 10% fuldkornsmel og 90% hvidt mel, så det ligner og smager mere som de frosne og så løbende ændre forholdet mellem fuldkorn og hvidt mel – det kunne være det var en løsning?

  Håber der er noget af det der virker.

  Bedste hilsner
  Christoffer

 5. Malene

  Hejsa. :).
  Du har helt ret – hjemmelavede hvidløgsflutes smager simpelthen bare meget bedre end de frosne, man kan købe i supermarkedet (selvom de også er rigtig gode). Et lille lækkert fif er, at blande lidt revet ost i hvidløgssmøren, inden man putter det ned i mellem rillerne. Det kommer til at smage helt fantastisk.
  Mvh. Malene

 6. Lofoloco

  Hej Malene

  Det kunne være jeg skulle prøve også at komme os i på et tidspunkt.

  Bedste hilsner
  Christoffer


Leave a comment

© 2017 Love food love cooking