Subscribe via RSS

Kotelet med kartoffelmos og stegte porre

06 Feb 2012

Saftig Kotelet med hjemmelavet kartoffelmos og stegte porre

Saftig Kotelet med hjemmelavet kartoffelmos og stegte porre

Jeg har en kærlighed til simple ting – Nej det skal nok præciseres lidt mere.

Jeg har en kærlighed til mad, der med relativt små midler kan gøres til fantastiske måltider. Der er flere ting, som ligger langt oppe på min liste over disse, og det kan jo være svært at vælge en yndling, men som det er lige nu er det kartoffelmos og bløde løg der ligger som nr. 1.

Så tænker du måske at det er det jeg har lavet, men nej (og her har alle dem der har læst overskriften jo allerede gættet det), i dag var det porre i stedet for løg. Når der er noget man er glad for, skal man jo ikke drive rovdrift på det, for så ender man bare med at blive træt af det. Da jeg så porrene i supermarkedet tænkte jeg, at de nok kunne bruges i stedet for løg, for at få lidt afveksling.

I gymnasiet havde jeg en dansklære, som sagde man skulle smage på ordene. Det syntes jeg dengang var ret mærkeligt, for ord smager jo ikke af noget. Så lavde jeg de stegte porre – og jeg holder mig til at sige stegte, for det hverken lyder eller smager rigtigt at sige bløde porre. Bløde løg til gengæld – det ligger godt i munden. Smager man på maden i stedet for ordene er løgene stadig favoritten – flere længder foran. Porrer er et ok alternativ for at skabe variation, men kan ikke stå alene som løgene kan. Næste gang vil jeg putte lidt timian ved og måske lidt knoldselleri i mosen for at give mere nuance. Og det bringer mig tilbage til start, for det giver 4 ingredienser frem for 2, som bløde løg og kartoffelmos jo er og det er derfor det ligger øverst på min liste over bedste simpel mad.

Jeg lægger opskriften på, med timian tilføjet da den stadig er værd at lave.

Kan mærke at det også snart er på tide at lave et indlæg der hylder kartoffelmosen, som den har fortjent :-)

Ingredienser (2 personer):
2 koteletter
2 bagekartofler
2 porre
Et par timiankviste
Lidt smør og mælk

Opskrift:
Pak kartoflerne i aluminiumsfolie og bage dem ca. 1 1/2 time ved 200 grader
Pil skrallen af dem og mos dem godt.
Rør en klat smør i og tilsæt mælk under omrøring til mosen er blød og luftig.
Smag til med salt og peber.

Skær porrene i strimler og steg dem til de er bløde.
Smag til med salt og peber

Steg koteletterne ved god varme et par minutter på hver side (afhænger aselvfølgelig af tykkelsen). Husk svinekød gerne må være lyserødt i midten, men er trist hvis det steges tørt.

Server og nyd.

Saftig Kotelet med hjemmelavet kartoffelmos og stegte porre
Kotelet med kartoffelmos og stegte porre

Læs også:

Makrel med syltet grønne asparges og rygeostcreme
Lammefilet med ovnstegte kartofler og tomater
Skinkesnitzel med rosenkål, hasselnødder og rugbrødLeave a comment

© 2016 Love food love cooking