Subscribe via RSS

Makrel med syltet grønne asparges og rygeostcreme

09 Sep 2011

Pandesteget makrel med salat af asparges og rygeost-creme

Pandesteget makrel med salat af asparges og rygeost-creme Da jeg var til åbningen af torvehallerne lykkedes det mig på trods af den enorme menneskemængde at få købt noget. Det er jo sæson for makreller så der røg en friskfanget en af slagsen over disken, ned i tasken og så op på køkkenbordet.

Det blev en dejlig frokost der emmede af sensommer.

Ingredienser (forret 2 pers./frokost 1 pers.):
1 makrel
4 grønne asparges
2 radiser
1 tynd skive rugbrød
2 spsk rygeost
2 spsk cremefraiche
3 spsk peberrodseddike eller bare alm. Eddike
1 spsk sukker
1 tsk salt
lidt brøndkarse
Salt, peber og citron

Opskrift:
Knæk bunden af aspargesne og skær dem i tyndestrimler (hvis ikke man har en mandolin, kan man som mig bruge en kartoffelskræller).
Bland eddike og sukker og hæld over aspargsne og lad det trække i ca. 30 min.

Skær radiserne i tynde skiver og bland dem med 1 tsk salt og lad også dem trække ca. 30 min.
Smag på dem inden servering og skyl dem lidt hvis de smager for salt.

Rør rygeost og cremefraiche sammen og smag det til med salt, peber og lidt citron.

Rist rugbrødet i ovnen i ca. 10 min ved 150 grader

Filiter makrelen (eller få fiskehandleren til det) og steg fileterne i halvt olie og halvt smør ved middel varme.
Er man ikke så rutineret i at stege fisk, kan man starte med at stege dem på skindsiden til den nederse halvdel har fået farve og så vende dem og steg til dem lige så lang tid på den anden side – det giver et fornuftigt resultat … Over stegt fisk er nemlig ikke nogen højder og fileten falder fra hinanden hvis man vender den for mange gange.

Anret, server og nyd.

Pandesteget makrel med salat af asparges og rygeost-creme

Læs også:

Bun Cha - Den bedste ret i Vietnams gadekøkken
Pandekager med is - bedste danske sommerdessert?
Eggs Benedict - luksus morgenmad



3 Comments on Makrel med syltet grønne asparges og rygeostcreme

  1. Stine - chokoladesansen

    Det ser virkelig lækkert ud!

    (lige et venligt tip: makrel er med “e” jeg ved ikke om det er en tastesvipser)

    Rigtig god weekend og tak for at gøre mig sulten!
    /Stine

  2. Christoffer - Lofoloco

    Tak skal du have :-)

    Og har fået rettet min lille tastefejl … syntes ellers jeg havde kigget det igennem, men så er det godt der er falke øjne der ude ;-)

    God weekend til dig også


Leave a comment

© 2016 Love food love cooking