Jeg tviler på det er en dansk opfindelse, men for mig er pandekager med is en af grundstenene af desserter når solen skinner i Danmark.
Den ligger godt nok ikke så højt på facebook-afstemningen over hvad der er den bedste danske sommerdessert, men det kan jo være den får nogle flere stemmer efter dette indlæg :-) … Husk i hvert fald at stemme på din favorit.
Når man holder sig til det simple, som pandekager med is er, gælder det om at hver enkelt del virkelig smager.
For at give pandekagerne lidt kant får mine lidt revet citronskal.
Isen holder jeg klassisk med masser af vanilje. Dog ikke mere klassisk end jeg laver parfait (is på flødeskum), så den er mere fed end almindelig is. Fedmen skaber nemlig god kontrast til den sprøde og let syrlige pandekage.
Endeligt kommer jeg lidt friske bær ved når jeg serverer. Det er mere eller mindre lige meget hvilke bær man vælger, da vaniljen fra parfaiten og citronskalle fra pandekagerne, går fint til faktisk alle bær. Vælg dine egne favoritbær og nyd en af Danmarks bedste sommersdesserter.
Ingredienser (4 stk. med pandekagediameter på 21 cm):
– Parfait –
2 æggeblommer (patauriserede)
45 g flormelis
1/4 l piskefløde
1 stang vanilje
– Pandekager –
1 æg
20 g smør
20 g sukker
1 dl mælk
50 mel
skal fra 1 citron
– Bær –
4 jordbær
Opskrift:
- Parfait –
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
Bland vaniljekornene med flormelisen.
Rør æggeblommer, flormelis og vanilje sammen i en kasserolle over svag varme og bliv ved med at røre i det til det bliver cremet. Dette tager en 5-8 minutter og kan klumpe (bliver til røreæg) hvis ikke man rører i det og det får for meget varme.
Pisk fløden til flødeskum (men den skal ikke være alt for stiv) og vend æggecremen i.
Kom det i fryseren i nogle timer og lad det gerne stå ude i 5-10 min inden servering.
- Pandekager -
Smelt smøret over svag varme.
Riv citronskallen.
Rør alle ingredienserne sammen til en tynd dej.
Steg pandekagerne i smør ved jævn varme.
Anret med bærene, server og nyd.
Læs også:


August 8th, 2012
Nu fik jeg virkelig lyst til pandekager med is! HAPS, den overskårne pandekage ser da bare helt perfekt ud!
August 8th, 2012
Tak!
Og så må du jo bare i gang selv ;-)
Smid også gerne en stemme på Facebook afstemningen, hvis du ikke allerede har gjort det :-)
August 10th, 2012
Jeg eksperimentere tit med forskelligt groft mel, klid og brændenælder i pandekage-dejen, fordi is, marmelade eller frisk frugt giver det søde som retten behøver.
Venlig hilsen Vila
http://www.madopskrifter.info
August 10th, 2012
Hej Vila
Det lyder som nogle lækre varianter – jeg er heller ikke til at det hele bare bliver sødt i sødt
/Christoffer