Subscribe via RSS

Iskaffe på den meget hurtige måde

25 May 2012

Iskaffe på den meget hurtige måde, med instant kaffe

Iskaffe på den meget hurtige måde, med instant kaffe

Med mindre man er meget nørdet, siddende i en kælder med hovedet 5 cm fra en computerskærm, har man lagt mærke til at sommeren har kastet sig over os (og personligt synes jeg sgu også det var på tide).

Der er meget mad der bare ER sommer. En del af det skal nok komme på bloggen, men ikke alt, for jeg vil også ud og nyde sommeren selv :-)

For mig er en af de mere markante skillelinier, mellem sommer og de andre årstider, kaffen. Når temperaturen når over 25 grader, er det ok at drikke iskaffe, så i går røg jeg på årets første hjemmelavede af slagsen.

Her er det så, at man skal huske selv at nyde sommeren og ikke kun stå inde i køkkenet, så derfor er det godt at kunne lave en hurtig iskaffe.
Smager den godt? – Ja det gør den.
Smager den lige så godt som “rigtig” iskaffe? – Nej.
Hvorfor så lave den? – Fordi man ikke altid skal lave det sublime – man skal også bare hygge sig en gang i mellem.

Ja jeg bruger instant kaffe, og nej det smager ikke lige så godt som friskbrygget. Der er også forskel på instant kaffe og køber man en ordentlig en, bliver resultatet også hæderligt (OK – jeg skal nok stoppe med pris/kvalitet/smag prædiken for denne gang).

I varm kaffe bruger jeg ikke sukker, men kold kaffe er mere bittert, så i iskaffe skal der altså lige en smule sukker i. Instant kaffe er som regel også en smule mere bittert, så ingen hurtig iskaffe uden sukker.

Det var smagen, men for denne version er det vigtigste jo tiden det tager at lave den. Så hvor lang tid tager det? Ok, jeg har ikke taget tid, men bedste bud er 25 sekunder – og med så kort tid i køkkenet, har man masser af tid til at nyde sommeren og tilmed med hjemmelavet iskaffe.

Ingredienser (1 glas):
2/3 glas mælk
1 1/2 tsk instant kaffe
1 tsk sukker
1/2 tsk vaniliesukker
2 isterninger

Tilberedning:
Kom alle ingredienser i en blender og giv det 5-10 sekunder

Server og nyd

Iskaffe på den meget hurtige måde, med instant kaffe
Iskaffe på den meget hurtige måde

Læs også:

Rabarber crumble til gril-picnic
Peberrodseddike
Arancini med and og appelsin-curd2 Comments on Iskaffe på den meget hurtige måde

  1. Hanne

    Iskaffe er bare så lækkert. Jeg havde bestemt mig for at skære ned på min kaffe, som du kan læse her http://kunstnerkram.blogspot.com/2012/04/kaffeafvnningafhngig.html
    Men som du siger så er sommeren bare sooo oplagt til iskaffe. Faktisk drikker jeg en lige nu. Ups.

  2. Christoffer - Lofoloco

    Hej Hanne

    Ja nu var der jo artikler i politiken forleden med lister over alle de gode effekter ved at drikke kaffe, så man skal passe på med at drikke for lidt ;-)


Leave a comment

© 2017 Love food love cooking