Subscribe via RSS

Sprød pizza med prosciutto, rucola og parmesanost

09 Apr 2013

Sprød pizza med prosciutto, rucola og parmesanost

Pizza med prosciutto, rucola og parmesanost - tynd og sprød bund

Jeg ved egentlig ikke hvorfor rucola blev moderne, for jeg synes ikke det smager specielt godt … eller rettere det gjorde jeg ikke indtil jeg smage frisk rucola.

Det var inden i Torvehallerne, at jeg fik lov til at smage rucola, som stod i sin egen potte sammen med alle de andre krydderurter. Når det er spæde friske blade smager rucola markant anderledes end de store plukkede blade man køber, i poser, i supemarkederne.

De er friske og aromatiske og kun en anelse bitterhed og pebersmag, i modsætning til supermarkedets, som kun smager bittert – og i en del tilfælde meget bittert.

Jeg kunne godt bare have lavet en salat og smidt den på bloggen, men jeg blev så imponeret over smagen af den friske rucola, at jeg ville gøre mere end bare en salat.

Så slog det mig – Pizza!

Jeg har fået en pizza med rucola på før, og på trods af jeg ikke var den store fan af rucola, var det rimelig godt, så med den friske rucola burde det blive endnu bedre … det blev det :-)

Med valget af rucola skulle resten af pizzaen være så frisk og let som muligt, så rucolaen blev centrum. Bunden skulle være tynd og sprød, så jeg valgte fyld ,der kunne komme på efter bagningen, så bunden ikke sugede unødig væske og fedt mens den bagte.

Af kød brugte jeg prosciutto (en italiensk skinke) og af ost parmesan. Begge er lidt salt i smagen, hvilket fungerer godt med rucolaen. De er heller ikke fedtede, så hver bid af pizzaen var sprød og frisk.

Hvis man kan tale om en forårs-pizza hører denne bestemt ind under den kategori :-)

prosciutto- italiensk skinkeIngredienser (2-3 pizzaer):
150 g prosciutto
ca. 70 g parmesanost
1 potte frisk rucola

- Bund -
325 g mel
2 1/2 dl lunken vand
1/2 pakke (ca. 5 g) tørgær
1 tsk salt
3 spsk olivenolie

- Tomatsauce -
140 g tomatpure
1 spsk hvidvinseddike
1 spsk sukker
1-2 spsk olivenolie
3-4 spsk vand
salt og peber

pizza med sprød bundOpskrift:

- Tomatsauce -
Rør alle ingredienserne samme og smag til med salt og peber.

- Bund -
Rør gæren ud i vandet.

Tilsæt resten af ingredienserne og ælt det godt i ca. 15 min.

Smør dejen ind i lidt olie og lad den hæve, overdækket med husholdningsfilm, ved stue temperatur i 2-3 timer.

Hver halve time “slås” dejen ned, hvilket vil sige man prikker godt i den med sine fingre, så en del af luften trykkes ud.

- Pizza -
Del dejen i 2-3 stykker og rul hvert stykke tyndt ud i en cirkel.

Smør tomatsauce på hver pizzabund og bag dem ved 250 grader i ca. 10 min. på en bageplade, der stilles på bunden af ovnen, så den får mest mulig bundvarme.

Tag bunden ud og kom prosciutto, parmesan og rucola på og dryp til sidst lidt olivenolie over.

Server og nyd.

Hjemmelavet pizza med prosciutto, rucola og parmesanost - tynd og sprød bund

Læs også:

Græskarrisotto med lidt savoykål og en kotelet
Iskaffe på den meget hurtige måde
Rabarber crumble - så er det rigtig sommer



Leave a comment

© 2015 Love food love cooking