Subscribe via RSS

Græskarrisotto med lidt savoykål og en kotelet

09 Dec 2011

Kotelet med græskarrisotto (risotto med hokkaido græskar) og savoykål

Kotelet med græskarrisotto (risotto med hokkaido græskar) og savoykål

Som jeg nævnte i forrige indlæg er det godt at have nogle opskrifter med savoykål i baghånden, når man køber savoykål, for det mætter så meget at man har mad til flere måltider.

Har man ikke så mange opskrifter på hånden – ja så må man improvisere og eksperimentere … Kan man mon lave risotto med kål? ja det kan man da :-)

Tanken var dog ikke at kålen skulle være den dominerende smag – når nu man får 4-5 måltider med savoykål på 10-12 dage må der god veksles lidt i hvor gennemtrængende det smager i de forskellige retter. I denne ret ville jeg have kålens lette bitterhed som modspil til græskar, der jo er relativt sød af en grøntsag.

Rent udseendemæssigt skulle der være flotte stykker af græskar, men da græskar ikke skal have så lang tid, kan de ikke nå at give så meget smag til selve risottoen. Der lå udfordringen, for kålen skal have lang tid, så den når at give mere smag. Løsningen blev at lave en græskarfond udover græskarstykkerne, så der kom græskar smag i fra starten.

Resultatet blev ret godt. Det var stadig en græskarrisotto, men smagen havde lige endnu en dimension, med lidt bitterhed og så kom der også lidt mere farve i … ja hvis der er noget man går op i :-)

Ingredienser (2 personer):
2 koteletter
1/2 hokkaido græskar
5-6 blade savoykål
150 g risotto ris
100 g revet parmasanost
1 løg
ca. 1/2 l hønsebouillon

Tilberedning:
Hak løget, snit kålen i fine strimler og riv parmasanosten.

Skræl græskaret. Skær halvdelen i terninger på ca. 1 x 1 cm og hak den anden halvdel relativt fint
Brun det hakkede græskar i en kasserolle.
Kom lidt fond ved når det er brunet og blend det til en pure.
Hæld så resten af fonden ved.

Svits løgene af i en gryde.
Når løgene begynder at tage farve kommes risene i og ristes lige af i 1 min.
Kom lidt fond ved og put kålen i.
Rør jævnligt i risottoen og tilsæt lidt fond hver gang den bliver lidt tør i det (skal have nogenlunde konsistens som havregrød).
Efter ca. 5-6 min. kommes græskar ternene i.
Når risene er lige ved at være færdige (lidt mere bid end man vil have) røres osten i.
Tag gryden af varmen og smag til med salt, peber og lidt eddike.

Steg koteletterne et par min. på hver side og lad dem hvile i 1-2 min.

Server og nyd.

Kotelet med græskarrisotto (risotto med hokkaido græskar) og savoykål

Læs også:

Kylling med peberfrugt, linser, bønner og sprød "chip" af kyllingeskind
Tarteletter med høns i asparges - Nye asparges og mine bedstemødre
Vietnamesisk kaffe med hjemmelavet kondenseret mælk



2 Comments on Græskarrisotto med lidt savoykål og en kotelet

  1. Julie

    Hej.

    Ved du hvor man kan købe savoykål? Har været i Netto, Fakta, Superbest og en grønthandler, forgæves.

    Mvh. Julie

  2. Lofoloco

    Hej Julie

    Jeg køber det enten i Irma eller hos grønthandleren. Mener også jeg har købt noget i Netto en gang eller to.

    Det er dog ikke altid butikkerne har det – tror desværre ikke savoykål er så udbredt i Danmark, men er sikker på en grønthandler nok vi få det hjem til dig hvis du spørger.

    Bedste hilsner
    Christoffer


Leave a comment

© 2015 Love food love cooking