Subscribe via RSS

Valentine’s dessert – Panna cotta, hindbær og champangne

12 Feb 2013

Forførende Valentin's dessert - Panna cotta, hindbær og champangne

Forførende Valentines dessert af Panna cotta, hindbær og champangne. Dessert til Valentines dagOm et par dage er det Valentine’s Day og tid til at fejre kærligheden og kokkerere forførende mad … specielt desserter ;-)

Hvis man som mig ikke fejrer Valentine’s, skal man bare se dette som en p!$$# lækker dessert, som det bestemt ikke behøver at være Valentine’s Day for at spise.

Den har relativt få ingredienser og er ikke særlig svær at lave. Til gengæld har hver ingrediens en helt speciel funktion og effekt som vil fremhæve kokkens naturlige charme og muligvis (forhåbentlig) forføre den særligt udvalgte gæst ;-)

Panna cottaen er dejlig cremet og smelter i munden. For at gøre den mere cremet og mindre “fløde-tung” er der noget drænet yoghurt i … og så er den proppet med vanilje. Vanilje i den mængde smager fantastisk, men ikke nok med det så fremhæver den også smagen af hindbær og champagne.

Hindbær og champagne er en super kombination og fortjener virkelig at blive fremhævet. Hindbær er en smule sødere end jordbær og balancerer i mine øjne bedre til den syre der er i champagne. Vaniljen giver en god bund og balance til det friske fra både hindbærene og champagnen, så hver mundfuld er fløjlsblød.

Selve anretningen giver også lidt wow-point. Man anretter panna cottaen og hindbærpureen på tallerkenen og inde ved bordet hælder man så lidt champagne over. Når man nu har åbnet en flaske og kun skal bruge et par sjatter  pr. portion, er det oplagt at drikke resten af champagnen til desserten – hvilket den ikke bliver mindre forførende af ;-)

Flækket vaniljestang, så man kan skrabe kornene udIngredienser (2 personer):

- Panna cotta -
1/2 stang vanilje
1 1/4 dl piskefløde
20 g sukker
1 blade husblas
3/8 (eller lige under 1/2) dl drænet yoghurt

- Hindbærepure -
1 dl vand
150g hindbær
30 g sukker
Salt

1/2 glas champagne

Vaniljekorn og sukker blandetsammen til vaniljesukkerOpskrift:

- Panna cotta -
Læg husblassen i koldt vand.

Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland dem med sukkeret.

Kom vaniljen og sukkeret i fløden og varm det op til ca. 60-70 grader (det skal ikke koge).

Tag det af varmen og rør den udblødte husblas i.

Lad det køle af til ca. kropstemperatur (35-40 grader) og rør så den drænede yoghurt i.

Hæl det i forme og sæt det på køl i nogle timer.

- Hindbærpuré -
Kom hindbær, vand, sukker og en knivspids salt i en kasserolle og lad det simre i 5-10 min.

Giv det en omgang med stavblenderen.

Hæld det gennem en si, så alle kerner sis fra.

Lad det køle af.

- Anretning -
For at få panna cottaen ud af formene, sættes formene i varmt vand. På den måde smelter det yderste af panna cottaen og den glider ud af formen. Alt efter materiale og tykkelse på formen skal de kortere eller længere tid i det varme vand. Prøv dig frem og start med 5 sekunder, så 10 etc. til den slipper. Står de for længe smelter man nemlig alt for meget af dem, hvilket jo er uheldigt :-)

Inde ved bordet hældes champagnen over hindbærpuréen.

Server og nyd.

Forførende Valentines dessert - Panna cotta, hindbær og champangne. Dessert til Valentines dag
Valentine’s dessert – Panna cotta, hindbær og champangne

Læs også:

Sashimi med mild hoisin-style dip og sprød asiatisk salat
Friterede smelt - hva' for en fisk?
7 spice kebab - Krydderi i perfekt harmoniLeave a comment

© 2016 Love food love cooking