Subscribe via RSS

Sashimi med mild hoisin-style dip og sprød asiatisk salat

16 Sep 2011

Sashimi af laks og tun, hoisin-style dip

Sashimi af laks og tun, hoisin-style dip

Sashimi er ikke bare rå fisk. Det er rå fisk, men det kan også være andet end fisk hvis det bare er råt. Det spises uden tilbehør som starter i traditionelle japanske måltider. Det vidste jeg ikke, men det er hvad det altvidende internet sagde da jeg researchede EFTER jeg havde lavet min sashimi MED tilbehør … heldigvis var der ikke noget japansk madpoliti i nærheden.

Jeg kunne også have lavet sushi, men det gjorde jeg ikke, da der jo var så meget fisk og med ris til ville jeg blive alt for proppet. Til gengæld lavede jeg den lille sprøde salat til, som gav et dejligt afbræk i den meget fisk.

Og hvad angår fisk til sashimi eller sushi. Husk nu at købe GOD kvalitet – frisk hos fiskehandleren. En lille bonus info her er direkte fra fiskehandleren. Der fiskes ikke tun i Danmark (De gider ikke svømme her op), så frisk tun kommer til landet tirsdag og fredag. Opbevarer fiskehandleren det ordenligt er det ikke noget problem, men helt frisk er det altså tirsdag og torsdag man skal købe det.

Planen var egentlig at lave to versioner af dippen. En med wasabi til tunen og en uden til laksen. Jeg glemte dog at købe wasabi, så det blev kun til en. Lidt synd for wasabi ville virkelig have matchet tunen godt, da tun jo er mere fersk og metallisk end laks, men det var ok. Det er heller ikke en rigtig hoisin sauce, for det er med chili og hvidløg, men da jeg elsker laks vil jeg have så lidt der forstyrre den smag, så valget med at undlade chili og hvidløg (der af navnet hoisin-style dip) var super, for det matchede laksen perfekt.

Ingredienser (1-2 personer):
Sashimi
1 stykke laks
1 stykke tun

Dip
Soya
Risvinseddike
sukker
(mængden af de 3 dele kommer meget an på hvor kraftig soya og eddiken er, men 1/3 dl dip i alt er rigeligt)

Salat
4 radiser
10 sukkerærter
1 tsk sesamfrø
1 tsk sesamolie
1 spsk sukker
1/3 dl eddike
citronsaft

Tilberedning:

Sashimi
Skær fisken på tværs af “årene”. Stykkerne skal altså have striber på tværs – spørg din fiskehandler om råd hvis du er i tvivl.

Dip
Bland soya, eddike og sukker lidt ad gange – smag hele tiden til. Det skal ende med ikke smage surt, sødt eller salt, men alle tre ting på samme tid.

Salat
Rist sesamfrø på en tør pande.
Skær radiser i stave og bland dem med sukker og eddike (smag til så lagen hverken er for sur eller sød).
Lad det trække i ca. 20 min
Skær sukkerærterne i tynde strimler
Bland lidt citronsaft i sesamolien.
Bland alle ingredienserne sammen (dog IKKE eddikelagen fra radiserne)

Anret, server og nyd

Asiatisk salat med sukkerærter, radiser og sesamfrø   Sashimi af laks og tun, hoisin-style dip

Læs også:

Patatas con alioli - Min første og største kærlighed til tapas
Tapas :-) Grillet gedeost på grillet peberfrugt og grov oliventapanade
Risalamande så englene syngerLeave a comment

© 2017 Love food love cooking