Subscribe via RSS

7 spice kebab – Krydderi i perfekt harmoni

29 Jul 2014

7 spice kebab - Krydderi i perfekt harmoni

7 spice kebabVi skal faktisk en del tid tilbage, for at komme til starten af denne ret.

Jeg tror det er snart 2 år siden, jeg fik en portion krydderier af Urtekram. Jeg kunne godt bare have skrevet lidt om salt og peber og lagt et billede ved, for at vise taknemlighed, men det er ikke min stil – jeg vil gøre det ordenligt.

Jeg bruger tit krydderier, men at bruge ét krydderi i en ret, er ikke nok hvis det skal være en hyldest til krydderierne, så det har plaget mig gennem tiden, at jeg ikke har haft sådan en ret – men det har jeg nu :-)

Det var min kæreste der fik mig på sporet, da hun havde været til et madlavningskursus hos en kvinde fra mellemøsten. Mellemøsten får os i norden til at ligne et krydderi-u-land og min kærlighed faldt hurtigt på “7 spice” blandinger. 7 krydderier i én ville være den perfekte hyldest til krydderier, så i gang med at researche.

Min research gav et blandet svar, for der findes ikke én typisk “7 spice” blanding. De variere fra region til region og ned til den enkelte kok – både hvilke krydderier der indgår og deres indbyrdes mængdeforhold. På den anden side gjorde det, det meget let for mig, for så kunne jeg jo bare lave min helt egen blanding, som passer til hvad jeg kan lide – som sagt så gjort.

Resultatet blev en mild, men meget aromatisk blanding, som kan bruges til alt muligt fra fisk, til dip, men mest af alt kebab :-)

Kebab er egentlig bare arabisk for grilspyd, så mere fancy er det heller ikke. Man kunne også have sagt frikadeller, for i formen ligner de ufattelig meget. Det hele kommer i dette tilfælde an på, om man sætter dem på en pind og griller dem, eller om man steger dem på panden – begge muligheder fungere, så det er mest et spørgsmål om temperament og om det er vejr til at grille :-)

Lige nu er vejert til at grille dem, så gør det, for 7 spice kebab er ideelt sommermad. De er hurtige at lave, har en let smag og en størrelse, så man altid liiiiige kan klemme en ekstra eller to ned.

Se det er en hyldst til krydderier.

7 spice krydderierIngredienser (2 personer):

- 7 spice mix -
1 tsk stødt ingefær
1/4 tsk stødt muskatnød
1/2 tsk stødt spidskommen
1/4 tsk stødt kanel
1/2 tsk stødte korianderfrø
1/2 tsk stødt sort peber
1/2 tsk stødt kardemomme

– kebab –
400 g hakket oksekød
1 æg
salt

Opskrift:

Bland 7 spice mixet.

Ælt det hakkede oksekød med æg, salt og 7 spice mixet til en fars.

Form små frikadeller af farsen.

Sæt dem på grilspyd og gril dem eller steg dem på panden.

Kebaberne går godt sammen med en salat af kidneybønner, som er hurtig hvis man vil være ude og nyde sommeren.

Server og nyd.

7 spice kebab - Krydderi i perfekt harmoni

Læs også:

Kylling ballotine med knoldselleri, æble og chips af kyllingeskind
Sprødt kyllingebryst med pastinakmos og gratinerede porre
Frokostsalat med kylling - En slags madrente af helstegt kyllingLeave a comment

© 2018 Love food love cooking