Subscribe via RSS

Frikadeller og nye kartofler – retro og luksus

09 Jul 2012

Frikadeller og nye danske king edward kartofler med smør og persille

Verdens bedste frikadeller er mors. Ikke min mors, men mors.

Jeg tror de fleste har fået frikadeller som barn, og hvem end jeg har talt med, mener alle at netop deres mors frikadeller, er de bedste i verden.

For mig er historien nøjagtig den samme – for mig er min mors frikadeller verdens bedste. Sådan er det bare. For mig er frikadeller halvt mad og halvt nostalgi og gode minder fra barndommen. Det er derfor jeg aldrig selv vil kunne lave frikadeller, der smager lige så godt som min mors.

Betyder det jeg skal lade være med at lave frikadeller? Nej!

Frikadeller er dejlige danske madikoner og et fantastisk link tilbage til barndommen. Dengang hvor solen skinnede hver dag, sommeren igennem og den største bekymring var, om jeg skulle vælge en vaniljeis eller jordbæris når jeg fik valget. Netop derfor skal jeg lave frikadeller, så jeg kan holde de minder i live. Jeg håber at folk der endnu ikke selv laver frikadeller, vil begynde på det, så de også kan holde deres minder i live.

Forleden dag lavede jeg frikadeller og da jeg nu var gået fuldt ind i nostalgien, var det oplagt at lave nye kartofler til. Jeg fandt nogle nye danske kartofler af sorten King Edward (kan varmt anbefales – de smager sindsygt godt!). Lige vendt i en klat smør og en dusk hakket persille og så var der et luksus sommermåltid med masser af nostalgi.

Frikadeller og nye danske king edward kartofler med smør og persille

Ingredienser (10-12 frikadeller):
400 g hakket kalv & flæsk
1 løg
1 æg
2 spsk mel
2 1/2 dl mælk

Kartofler efter hvor sulten man er
1 håndfuld persille
1 klat smør

Tilberedning:
Hak løget og rør det sammen med det hakkede kalv & flæsk, ægget, melet og mælken, til det er en sammenhængende fars.
Krydder farsen med salt og peber.
Form frikadeller og steg dem ved jævn varme, ca. 3 min. på hvr side i havlt smør halvt olie.

Kog kartoflerne i letsaltet vand. Hæld vandet fra når de er kogt færdige og lade dem dampe af i et minut.
Hak persillen groft.
Kom persille og en klat smør over kartoflerne og rør det forsigtigt til smøret og smeltet.

Server og nyd.

Frikadeller og nye danske king edward kartofler med smør og persille

Læs også:

Sashimi med mild hoisin-style dip og sprød asiatisk salat
Iskaffe på den meget hurtige måde
Hjemmelavede engelske muffinsOne Response to Frikadeller og nye kartofler – retro og luksus


Leave a comment

© 2016 Love food love cooking