Subscribe via RSS

Jordbær med fløde/mælk på – Bedste danske sommerdessert?

04 Jul 2012

Jordbær med fløde eller mælk

Friske danske jordbærHvad kom først, Dannebrog eller jordbær med fløde på?

Måske blev det danske flag rødt og hvidt fordi vi spiser så mange jordbær med fløde på om sommeren – hvem ved …

Selv er jeg opvokset med jordbær. Min morfar var noget der minder om jordbærfanatiker. Som knægt under trange kår havde han lovet sig selv, at når han blev stor, ville han ha’ en kæmpe have, der var så stor, at han kunne spise sig mæt i jordbær hver dag, hele sommeren. Han var en stædig jyde, så det fik han.

Lige fra jeg kan huske og indtil han døde, var der jordbær i hans køkkenhave hver sommer. Og i hans velmagtsdage var der vel 50-70 kvm jordbærbed, som min mormor dagligt plukkede flere kilo fra. Så kunne vi børnebørn få jordbær hver dag sommeren igennem – som min morfar selv havde drømt om som barn.

Jo,  jeg har spist mange kilo jordbær i mit liv og er stadig glad for dem. Selv er jeg mest til variationen med mælk på i stedet for fløde. Min morfar var til fløde – og en pæn mængde sukker. Uanset variation er det jo en klassisk dansk sommerdessert og nok også den nemmeste at lave – men er det den bedste? Det har jeg tænkt mig at kigge lidt nærmere på, så jeg har startet en rundspørge på bloggens facebook side – Deltag (og del) gerne så vi kan finde den mest populære danske sommerdessert og måske også de som er lidt oversete. Henover sommeren vil jeg så her på bloggen lave mine danske sommerdessert-favoritter .

Tilbage til jordbærene:

Når det kommer til jordbær er der to ting jeg selv går efter.

1. De skal ikke være for store. Store jordbær er flotte, men smager sjældent af særlig meget.
2. Dufter de af meget, smager de som regel også af meget. Derfor skal næsen så lagt ned i dem, som man kan tillade sig hos grønthandleren eller i supermarkedet.

Om man kan kalder det en rigtig opskrift vil jeg ikke påstå, men her er i hvert fald jordbær med fløde på :-)

Ingredienser:
Rigeligt med jordbær
Mælk og/eller fløde efter behov

“Tilberedning”
Pil toppen af jordbærene og skyl dem godt.

Skær dem evt. i halve eller kvarte, hvis det er store jordbær.

Server dem med en kande fløde/mælk ved siden af, så folk selv kan dosere efter smag.

Friske danske jordbær med fløde / mælk
Jordbær med fløde/mælk på – Bedste danske sommerdessert?

Læs også:

Ny Nordisk middag part 2 - Hovedret: Flæskesteg
Fish 'n' chips med tartare sauce
Valentine's dessert - Panna cotta, hindbær og champangneLeave a comment

© 2015 Love food love cooking