Subscribe via RSS

Ny Nordisk middag part 2 – Hovedret: Flæskesteg

05 Jun 2011

Flæskesteg med sprød svær, spidskål og nye kartofler i det nye nordiske køkken

Flæskesteg med sprød svær, spidskål og nye kartofler i det nye nordiske køkken

Retten er ret lige på og minimalistisk, så den ikke ligner mormors flæskesteg, men smager mindst lige så godt.

Ingredienser:
1 Svinefilet (200 g pr. person)
Sværen fra fileten
Spidskål (1/4 per person)
Bacon (1 skive pr. person)
Kartofler
Smør
1 Fed hvidløg
Rapsolie til urteolie
Krydderurter til urteolie (jeg brugte persille, ramsløg og brøndkarse)

Flæskestegen:
Gnid svinefileten med salt og lidt sukker og lad det trække – gerne et par timer. Brun den på panden og steg færdig i ovnen (ca. 30 min. 175 grader – kernetemperatur på 55 grader).
Kom godt med salt på den løse svær og steg den i oven ved 200 grader til den er sprød. Regn med det tager over en time og læg den på en rist med en bradepande nedenunder, da den smider en del fedt.

Kartofler:
Kog kartoflerne. Når de er færdige vendes de med smør og lidt salt.

Spidskål:
Skær kålen i kvarte og kog den sammen med hvidløget i 5-7 min. Det skal stadig have noget bid og sprødhed. Skær bacon i mindre stykker og steg den sprød (drysses over kålen ved servering)

Urteolie:
Kog urterne kort (1 min.) og slyng alt vandet af dem. Lun olien op til ca. 40 grader. Disse to skridt er ikke pine død nødvendige, men hjælper til at hive mere smag ud af urterne.
Kom urter og olie i en morder (eller blender) og giv det en ordentlig tur. Sigt massen (gennem klæde hvis urterne er blevet kværnet meget fint), så der kun er olien tilbage.

Anret komponenterne, server og nyd.

Flæskesteg med sprød svær, spidskål og nye kartofler i det nye nordiske køkken

Læs også:

Kotelet med kartoffelmos og æble/løgkompot - 3 gange godhed
Grillede rejer med peberrodsmayonnaise - Den moderne rejemad
Grillet Cæsar salat - Den bedste Cæsar salat



Leave a comment

© 2015 Love food love cooking