Subscribe via RSS

Kotelet med kartoffelmos og æble/løgkompot – 3 gange godhed

28 Nov 2011

Kotelet med kartoffelmos og æble/løgkompot

Kotelet med kartoffelmos og æble/løgkompot

Jeg er normalt ikke den der går og prædiker, men jeg har jo efterhånden den alder, hvor det forventes jeg kommer med sure opstød fra tid til anden og fortæller om at alt var bedre den gang jeg var barn.

Det er dog heller ikke en prædiken jeg kommer med, og der er også mange ting, der er bedre nu end da jeg var barn :-) Sagen er jeg jo godt kan lide god mad, men mange jeg kender tror at god mad er dyrt. Og ja kvalitet koster penge – det gør det – men man kan også sagtens spise god mad unden det koster det store, hvis man bare tænker sig om (og evt. også render ind i et god tilbud en gang i mellem).

Forleden var der halv pris på koteletter (min lokale Irma har halv pris på kød når det er tæt på sidste salgsdato) og så er det jo ikke dyt at købe godt kød – heller ikke selvom det er økologisk (28 kr for 4 stk.).

Enkle, men velsmagende, råvare bliver festmåltider, når man lige giver dem et skud kærlighed, og med et par æbler, løg og bagekartofler blev der kreeret et smagfuldt måltid (1 gange godhed), lavet af økologiske råvarer (2 gange godhed) og til en billig penge (3 gange godhed). Godt for maven, moralen og privatøkonomien :-)

Æbler og løg er en naturlig sur/sød kombination og fungerer godt med svinekød – og kartoffelmos … ja det passer jo til alt :-)

Faktisk endte måltidet med at koste 16,50 kr. pr. pers i råvarer hvilket er et par kroner mere end 1/2 liter cola … både i smag og nærring føler jeg har har fået markant mere for pengene end hvis jeg havde købt cola :-)

Ingredienser (2 personer):
2 koteletter
3 løg
2 æble
2 bagekartoffler
25 g smør

Opskrift:
Drys lidt salt på hver side af koteletterne og lad dem stå i en time eller længere (det hjælper med at holde på saften).

Pak kartoflerne ind i sølvpapir og bag dem i ca. 1 time ved 200 grader.

Skær æbler og løg i stykker.
Steg først løgene til de lige begynder at tage farve og tilsæt så æblerne (da de skal have noget kortere tid end løgene)
Smag det til med salt, peber og eddike.

Pil skrællen af kartoflerne og mos dem godt sammen med smøret.
Krydder med salt og peber.

Steg koteletterne – ca. 2 min på hver side og hvile 1-2 min

Anret, server og nyd.

Kotelet med kartoffelmos og æble/løgkompot
Kotelet med kartoffelmos og æble/løgkompot – 3 gange godhed

Læs også:

Burger - sund fast food i en travl hverdag
Amuse Bouche med rødbede, gedeost og rosmarin
Lammeculotte og sur/sød kartoffelsalat - Let sommermadLeave a comment

© 2018 Love food love cooking