Subscribe via RSS

Amuse Bouche med rødbede, gedeost og rosmarin

09 Mar 2012

rødbede gedeost og rosmarin som amuse bouche

Ja – jeg er glad for mad … det burde ikke komme bag på nogen.

Det er dog ikke det samme, som at jeg har konstante ædeflip – jeg synes bare smage og teksturer er noget af det bedste i verden. For at det netop ikke bliver ædeflip og unødige kilo rundt om på kroppen, er der flere “tricks” man kan lave. Et godt trick er amuse buches, som er små mundfulde man spiser inden måltidet.

Ved at servere en amuse buche får man flere smags- og teksturolevelser uden at spise en hel masse mere … gør man alligevel det, er det jo ens egen disciplin man have fat i :-)

Det kan være bøvlet at lave amuse buches, da de often kan være lige så tidskrævende som en hovedret, men kun tager én mundfuld at spise. Denne opskrift er heldigvis meget enkel, man skal bare have noget rosmarinolie og det havde jeg jo allerede lavet :-)

Med denne opskrift er det bare med at få imponeret dine gæster med en lille hapser inden måltidet uden du skal knokle ekstra tid i køkkenet :-)

Ingredienser (ca. 10 stk.):
1-2 rødbeder (alt efter størrelse)
5 spsk cremet gedeost (Jeg brugte Tepstrups)
Lidt rosmarin olie

Tilberedning:
Skræl rødbeden og skær skiver me en tykkelse på ca. 1/2 cm.
Smør en lillesmule neutral olie på og drys lidt salt over.
Bag ved 150 grader i ca 1 time.

Smør en klat godeost på en skive og læg en anden skive oven på som en lille “sandwhich”.

Dryp lidt rosmarinolie henover hver “sandwhich”.

Server og nyd

Læs også:

Flæskesvær eller rettere flæskeøre - Nordisk snack når det er bedst
Cheese cake som amuse bouche - gedeost, rødløg og balsamico
Grillede rejer med peberrodsmayonnaise - Den moderne rejemad



Leave a comment

© 2017 Love food love cooking