Subscribe via RSS

Bagt figen med mascarponecreme og romsirup – Nem dessert

11 Nov 2011

Bagt figne med romsirup og mascaponecreme

Bagt figne med romsirup og mascaponecreme

Jeg har en svaghed for rom.

Det stammer fra min rejse på Cuba for nogle år siden, hvor jeg lærte at drikke rom som cubanerne gør det – rom med rom og i rigelige mængder. Når en skolelære tjener 20$ om måneden og en øl koster 1$, en mojito 2,5$ og en flaske lokal rom 0,75$ så et det et enkelt valg for cubanerne … og for at opleve det autentiske Cuba fulgte jeg trop.

Og rom smager jo godt. Det er relativt sødt og passer fantastisk til desserter :-)

Da en af vores venner var på besøg i går syntes jeg vil skulle have en lille dessert og kreerede en lille, let, men fantastisk smagfuld dessert.

Er du til lille indsats i køkkenet, men store roser fra dine gæster er dette lige noget for dig … og man kan jo altid lave dobbelt portion hvis man synes 1 er for lidt :-)

Ingredienser (4 personer):
4 figner
6 cl mørk rom
3-4 spsk sukker
4 spsk mascarpone
1 tsk vaniljeskukker

Opskrift:
Snit et kryds i toppen af hver figen og bag dem ved 175 grader i ca. 15 min.

Kog sukker og rom ind til det er en sirup. Smag det til med enten rom eller sirup, så det har balance og kom evt. lidt vand i hvis det er ved at koge tørt.

Rør vaniljesukke med mascarpone.

Anret server og nyd.

Bagt figne med romsirup og mascaponecreme

Læs også:

Kotelet med kartoffelmos og stegte porre
Fish 'n' chips med tartare sauce
Hjemmelavede jordbærispinde - så let, SÅ godt!



Leave a comment

© 2016 Love food love cooking