Jeg har en svaghed for rom.
Det stammer fra min rejse på Cuba for nogle år siden, hvor jeg lærte at drikke rom som cubanerne gør det – rom med rom og i rigelige mængder. Når en skolelære tjener 20$ om måneden og en øl koster 1$, en mojito 2,5$ og en flaske lokal rom 0,75$ så et det et enkelt valg for cubanerne … og for at opleve det autentiske Cuba fulgte jeg trop.
Og rom smager jo godt. Det er relativt sødt og passer fantastisk til desserter :-)
Da en af vores venner var på besøg i går syntes jeg vil skulle have en lille dessert og kreerede en lille, let, men fantastisk smagfuld dessert.
Er du til lille indsats i køkkenet, men store roser fra dine gæster er dette lige noget for dig … og man kan jo altid lave dobbelt portion hvis man synes 1 er for lidt :-)
Ingredienser (4 personer):
4 figner
6 cl mørk rom
3-4 spsk sukker
4 spsk mascarpone
1 tsk vaniljeskukker
Opskrift:
Snit et kryds i toppen af hver figen og bag dem ved 175 grader i ca. 15 min.
Kog sukker og rom ind til det er en sirup. Smag det til med enten rom eller sirup, så det har balance og kom evt. lidt vand i hvis det er ved at koge tørt.
Rør vaniljesukke med mascarpone.
Anret server og nyd.
Læs også:
Leave a comment