Subscribe via RSS

Æblesalat – nem nordisk sommermad

30 Jun 2012

Æble, bacon, rugbrød og estragon

Når solen skinner, må maden gerne være både hurtig og nem at lave – dog uden at give afkald på den gode smag.

Heldigvis smager frugt og grønt af så meget her om sommeren, så køber man bare ordentlig kvalitet, er man næsten garanteret at ens mad smager godt, lige meget hvor lidt man tilbereder den. Det er heldigt, som da jeg f.eks. forleden både ville rydde lidt ud i køleskabet og nyde solen.

Her faldt valget på æbler. Æbler er en af de frugter, jeg synes er mest alsidig til både det søde og det salt køkken, så der er som regel æbler hjemme hos os. Der var også en rest bacon, og dens salt og fedme ville stå godt i kontrast til de friske og syrlige æbler. Rugbrød var der også, og jeg tænkte at croutoner af rugbrød ville gøre salaten til et (mindre) festfyrværkeri at sprøde teksturer – og det fik jeg ret i :-)

En ting er at det skulle være hurtigt at lave, men hvorfor ikke også spare på opvasken bagefter?  – Specielt når det gavner smagen. Ja det var da en god ide, så bacon blev stegt først og bagefter stegte jeg rugbrødet i samme pande, hvor det smeltede baconfedt stadig var … Mmmm mindre spild og mere smag

Endelig havde jeg fundet ud af, da jeg lavede rødfisk med æble, estragon og rejesauce , at æble og estragon går rigtig godt sammen. Da der stadig var lidt estragon tilbage røg det derfor også i. Selvom det kun tog 10-15 min at lave og det var en “tøm-køleskabet-ret”, fik kombinationen af smage og teksturer, det til at smage præcis som den sommerdag det var.

Det var let i smagen, men mættede overraskende meget – perfekt salat her til sommer, som tilbehør til kylling eller svinekød – nordisk sommermad når det er bedst.

Ingredienser (2 personer):
1 æble
100 g bacon
1 skive rugbrød
2 stilke estragon
1 spsk eddike
3 spsk olivenolie
citronsaft

Tilberedning:
Skær bacon i små stykker og steg dem på panden, til de er let-sprøde og læg dem på fedtsugende papir

Skær rugbrødet i mindre stykker og steg dem sprøde i fedtet fra baconen.

Skær æblet i mindre stykker og dryp lidt citronsaft over, så de ikke bliver brune.

Rør en dressing af olien og eddiken og vend æble, rugbrød, bacon og estragonbladene i.

Server og nyd

Æble, bacon, rugbrød og estragon

Læs også:

Krondyrsteak med ovnstegte kartofler og tranebærsovs
Cottage pie ... med en anelse Sheppard
Kølig rabarbersuppe med vaniljeskyr - friskt og sommerligt2 Comments on Æblesalat – nem nordisk sommermad

  1. Hanne K

    Lækkert! Og tak for tippet om estragon og æble – det skal prøves!

  2. Lofoloco

    Ja efter jeg var i Vietnam har jeg fået øjnene meget mere op for krydderurter – der er simpelthen så mange smage og man kan både bruge dem som krydderi og som reel ingrediens … det åbner for en masse nye kombinationer :-)


Leave a comment

© 2017 Love food love cooking