Subscribe via RSS

Cottage pie … med en anelse Sheppard

16 Jan 2012

Engelsk Cottage pie. variationen af sheppards pie, men med oksekød i stedet for lammekød
Engelsk Cottage pie. variationen af sheppards pie, men med oksekød i stedet for lammekød

Jeg er ikke rig og derfor er det hverken hummer eller champagne der serveres i hverdagen … eller i weekenden for den sags skyld :-)

Som nok hos de fleste danskere er hakket oksekød en tilbagevendende gæst i mit køkken. Når nu det er det skal det helst varieres, så det ikke kun bliver hakkebøffer eller spaghetti bolognese – det laver jeg da også, men jeg laver bestemt også andre ting.

Forleden lavede jeg cottage pie. Jeg er dog ikke til de traditionelle engelske opskrifter hvor man kommer bl.a. HP sauce i. Jeg vil have en mere ren smag, så kun de rene råvarer og lidt salt og peber. Jeg putter heller ikke tomatpure i, da jeg vil væk fra netop bolognese smagen (skal det smage af bolognese laver jeg jo bolognese), og så længe kvaliteten af ens råvarer er i orden behøver man ikke alle mulige smagstilsætniger (læs: lad være med at købe hakkekød fra en tramme-malkeko der er langt over pensionsalderen). Selvom listen af ingredienser er kort og simpel, får man en dejlig ret, der, på trods af at den er engelsk, er indbegrebet af dansk vinter. Oksekød, stegte løg og gulerødder og så kartoffelmos der er gylden på toppen … Mmmmmmm.

Cottage pie eller sheppards pie – Hvad er forskellen?
Cottage pie er lavet med hakket oksekød og Sheppards pie er lavet på hakket lammekød. Nu er det hakket oksekød jeg bruger (og her i Danmark er det ikke almindeligt at kunne få hakket lammekød), så derfor er det cottage pie jeg laver … eller er det? For i køleskabet havde jeg noget lammefedt, som jeg stegte kød, løg og gulerødder i, så der kom derfor en anelse sheppard i min cottage pie – det gjorde den bestemt ikke dårligere :-)

Ingredienser (2 personer):
300 g hakket oksekød
1 stort løg
1 stor gulerod
2 bagekartofler
ca. 1 dl mælk

Tilberedning:
Bag kartoflerne i ovnen i ca. 1 time ved 200 grader
Pil skralden af og mos dem sammen med mælken.
Smag mosen til med salt og peber.

Hak løg og gulerødder
Brun løg, gulerod og kød.
Smag det til med salt og peber.

Kom kød, løg og gulerødder i et ildfast fad
Engelsk Cottage pie. variationen af sheppards pie, men med oksekød i stedet for lammekød

Hæld kartoffelmosen ovenpå og “rids” den med en gaffel
Engelsk Cottage pie. variationen af sheppards pie, men med oksekød i stedet for lammekød

Bag det hele ved under grill i ca. 15 min. indtil mosen er gylden på toppen.

Server og nyd.

Engelsk Cottage pie. variationen af sheppards pie, men med oksekød i stedet for lammekød
Cottage pie … med en anelse Sheppard

Læs også:

Snack fra det nordiske køkken - Havreflager og dip
Ballotine på andelår med rødkålsalat og appelsinkaviar
Stegte gulerødder med pesto af gulerodstoppeOne Response to Cottage pie … med en anelse Sheppard


Leave a comment

© 2017 Love food love cooking