Subscribe via RSS

Stegte gulerødder med pesto af gulerodstoppe

26 Jul 2012

Stegte gulerødder med pesto af gulerodstoppe
Stegte gulerødder med pesto af gulerodstoppeI sidste uge var der fokus på madspild på DR2s Deadline og bl.a. Selina Juul fra Stop Spild af Mad blev interviewet.

En af de ting der blev sagt i studiet var, at man i dag har glemt alle de små tricks der var tidligere, til at få mad til at strække længere. Det er blevet så let bare at købe noget mere.

Jeg elsker disse små tricks og tager dem til mig hver gang jeg falder over dem – og noget tyder på der er behov for at de bliver videregivet med rund hånd :-)

Når man bruger mere og mere af de varer man køber, oplever man flere og flere smage – og naturen har virkelig meget at byde på. Jeg opdagede bl.a. for nylig smagen af gulerodstoppe da jeg lavede pesto på gulerodstoppe.

Det er jo ikke sådan at det vil redde verden at lave pesto på gulerodstoppe, men det er et skridt i den rigtige retning. Man får ændret opfattelsen af en råvare, fra at være affald til at være en ingrediens man kan eksperimentere med – og det har jeg gjort med denne ret.

Pestoen i sig selv smagte skønt. Gulerødderne, som toppene kom fra, smagte skønt. “Hvordan mon det smager sammen”, tænkte jeg?

Gulerødderne blev stegt og blandet med pestoen. Toppene og gulerødderne matchede hinanden ret godt (Det er jo trods alt også samme plante). Det let bitre fra toppene giver et godt modspil til den lette sødme gulerødder får når man steger dem. Denne gang lavede jeg et par kyllingebryster til, men det vil også gå godt til svinekød.

Der er noget smukt i denne ret – at man bruger hele guleroden. Det gav et par himmelvendte øjne fra min kæreste, men jeg kunne ikke lade være med at synge “It’s the circle of life” da jeg tog den første mundfuld :-)

Ingredienser (2 personer):
2 Kyllingebryster på skrog
4 gulerødder
2 spsk pesto på gulerodstoppe

Opskrift:
Gnid salt og peber på kyllingen.
Steg den på skindsiden i 5-7 min ved jævn varme, så skindet bliver sprødt.
Sæt den i ovnen ved 200 grader, med skindet opad i ca. 15-20 min.
Skær brysterne af skroget inden servering.

Skær gulerødderne i mindre stykker og steg dem ved jævn varme til de bliver lidt møre.
Vend pestoen i gulerødderne.

Server og nyd.

Stegte gulerødder med pesto af gulerodstoppe
Stegte gulerødder med pesto af gulerodstoppe

Læs også:

Ravioli med svampefyld (sort trompetsvamp)
Krondyrsteak med ovnstegte kartofler og tranebærsovs
Pasta med flamberet kyllingelever - ild, ild, ILD!One Response to Stegte gulerødder med pesto af gulerodstoppe

 1. Selina

  Ohøj! Sikke nogle gode gulerødder :) Det er virkeligt et kreativ brug af gulerødder, jeg skal straks afprøve det herhjemme. De billeder ser meget delikate ud.

  Godt, at du synes godt om Deadline forleden.

  Hav en god sommer.

  Store hilsener og tak for din støtte,
  Sel


Leave a comment

© 2015 Love food love cooking