Subscribe via RSS

Pasta med flamberet kyllingelever – ild, ild, ILD!

12 Aug 2015

Pasta med flamberet kyllingelever - Ild, Ild, ILD!

pasta og flamberet kyllingeleverSom overskriften nok afslører, er jeg glad for ild.

Jeg er vokset op med en farmor, for hvem, det var ok at lege med ild, så længe det var udenfor. Og kærligheden til ild har holdt ved indtil nu.

En historie fra det virkelige liv, var en vinterdag, hvor jeg fik lov til at tænde op i brændeovnen hjemme hos en af mine venner. Vi endte med at måtte sidde i underbukser med åben dør, selvom der lå sne uden for, fordi brændeovnen kørte på 110% … Hvis jeg får lov, så kommer der sgu gang i bålet :-)

Og hvad har det så med mad at gøre? Spørger den fornuftige læser, som af uforklarlige grunde stadig læser, på trods af historien om mig i underbukser.

Jo, det har det med mad at gøre, at man kan lave mad med ild i, og så er det ikke at lege med ild, men madlavning – og det er ok at gøre det inden døre :-)

Helt ærligt er det ikke nødvendigt at flambere denne ret. Den vil stadig smage godt selvom man bare koger alkoholen ind, men nu var jeg bare i humør til ild, så det var det, det blev … og det blev godt!

Hvis man ikke spiser indmad, men gerne vil “lære” det, er kyllingelever et rigtig godt sted at starte. Den er meget mild i smagen og går derfor godt til pasta. Pasta suger smag til sig, så man behøver ikke så meget lever, for alligevel at få et smagfuldt måltid.

Med pasta havde mit hovede drejet sig ind på italienske vibrationer. Normalt ville jeg vælge cognac til at flambere lever, men det er jo fransk. Alternativet kom til mig – lige så åbenlyst, som det var skævt … GRAPPA!

Giv ikke fortabt, læs videre, det ender godt.

Grappa er for de fleste (inkl. mig selv) ikke noget man hverken lige har stående eller drikker. Det er rimelig krads. Men – ja der er altid et men – det er spritten der gør det krads og den brænder man af når man flamberer. Det der bliver tilbage er en let og meget aromatisk smag, og det går rigtig godt med kyllingeleveren.

Alt i alt blev dette til en super ret. Smagfuld uden at være overdøvende og perfekt til en sensommer aften, hvor det skal være på den lette side, men lige med lidt undertoner til at stå imod at luften bliver koldere og nætterne mørkere.

grappaIngredienser (2 personer):

  • 200 g kyllingelever
  • 1/2 dl grappa
  • 50 g smør
  • 10-20 blade salvie
  • Parmesanost

- pasta -

  • 1 æg
  • 100 g mel

Opskrift:

- Pasta -

Slå ægget ud i melet, saml dejen og ælt det sammen.

Lad det hvile 1/2 til 1 time i køleskabet.

Rul det ud og skær det til pappardelle (ca. 2 sm bredde strimler).

Kog det i ca. 2 min lige inden det skal blandes med det flamberede lever

Se flere detaljer i pastahåndbogen.

- Lever -

Skær kyllingeleveren i skiver af ca. 1/2 cm tykkelse.

Brun det i olie i ca. 1 min på en varm pande.

Hæld grappaen over og sæt ild til det. (se tip nederst)

Når grappaen er brændt ud, tages det af blusset.

Hak salvien og kom det i panden sammen med smøret og den friskkogte pasta.

Bland det rundt, så smør og det pastavand der sidder på pastaen laver lidt sauce.

Anret med friskkværnet peber og revet parmesanost på toppen.

 

Server og nyd.

Pasta med flamberet kyllingelever - Ild, Ild, ILD!

Tip til flambering

1. Sørg for du har plads over panden og omkring dig. Du har en ca. 60 cm høj flamme op af din pande, når det antænder.

2. Hvis du har gaskomfur holder du panden halvt inde over blusset og vinkler den – så antænder gassen alkoholen.

3. Har du ikke gas bruger du en pejselighter, en lang tændstik eller en kødpincet til at holde tændstikken med, når du antænder, så du ikke har hånden for tæt på panden. Alkoholen fordamper fra panden og laver et lille “puf” når den tænder, så man kan let få fingrene for tæt på hvis man holder en lighter eller alm. tændstik ned til panden.

Læs også:

Sprød, sprød og saftig kylling
Frokostsalat med kylling - En slags madrente af helstegt kylling
Lammefilet og en luksusversion af flødekartofler



Leave a comment

© 2017 Love food love cooking