Subscribe via RSS

Dyb rød rødbederisotto

06 Feb 2013

Dyb rød rødbederisotto

rødbederisotto - dyb rødRisotto deler vandene i to.

Jeg har set og hørt professionelle kokke fra begge lejre. Den ene lejer hævder at risotto er en ret i sig selv og ikke skal serveres sammen med andet, mens den anden mener at risotto er et perfekt tilbehør til både kød og fisk.

Nu er jeg ikke professionel kok, så jeg har en mere afslappet tilgang til risotto. Nogen gange laver jeg det som tilbehør og andre gange som en selvstændig ret. Den største forskel for mig er, at som selvstændig ret skal den have meget smag, mens en risotto som tilbehør, skal have lettere smag, så det ikke overdøver resten af tallerkenen.

Da jeg forleden var så heldig at få to bøffer af oksehøjreb til halvpris, faldt valget af tilbehør på risotto.

I køleskabet lå 4 rødbeder, så jeg valgte at lave rødbederisotto. Det passer nemlig rigtig godt til kød. Smagen er jordet, men let og farven er fantastisk.

Netop farven er det jeg havde mest fokus på denne gang. Tidligere har min rødbederisotto været rød, men mad-nørd som jeg er, ville jeg have den endnu mere rød. Løsningen var indlysende, da jeg først fandt ud af det. Jeg forkogte bare rødbederne i hønsefonden, så fonden blev knald rød. Fonden gennemfarvede så risene da de sugede fonden til sig.

Det blev den dybeste røde farve på en rødbederiostto jeg nogenside har lavet. Både farven og smagen var perfekt tilbehør til oksekødet … selvom nogle kokke altså vil hævde det modsatte ;-)

rødbeder - skrælledeIngredienser (2 personer):
2 oksebøffer
4 rødbeder
150 g risotto ris
100 g revet parmasanost
1 løg
1 fed hvidløg
ca. 1/2 l hønsefond

Opskrift:
Skræl rødbederne og skær dem i små firkanter på ca. 1 x 1 cm.

Kog rødbederne i hønsefonden til de bliver møre, men stadig med lidt bid (ca. 10-15 min.)

Hak løg og hvidløg fint og svits løgene i lidt olie til det bliver “blanke”.

Tilsæt så risene til løgene og steg dem af i et lille minut.

Kom de forkogte rødbeder i og tilsæt bouillon lidt ad gangen. Risene skal kun lige dækkes af væde og må ikke koge tørre (hold bouillonen lun, så isene ikke får for store temperaturudsving når der tilsættes bouillon).

Når risene mangler 1 min. (enten efter anvisningen på pakken, eller ved at smage på dem) tages gryden af varmen og der tilsættes parmasan. Lad parmasanen “sætte” sig i saucen unde blid omrøring og smag til med salt, peber og lidt eddike.

Bøfferne smørres med lidt olie og drysses med salt.

De steges på en meget varm pande i ca. 2 min (det kommer an på tykkelsen) hvor de vendes hver 10 sek.

Lad dem hvile ca. 2 min så varmen når at trænge ind i midten af kødet og drys dem med lidt peber.

Server og nyd.

Dyb rød rødbederisotto - risotto med rødbeder
Dyb rød rødbederisotto

Læs også:

Pimpet Græskarsuppe - PumpChiliCino
Saltmandler
Rabarber crumble - så er det rigtig sommer2 Comments on Dyb rød rødbederisotto

 1. GASTROmad

  Nyt look på bloggen, ser rigtig godt ud!
  Super gennemtænkt, at koge rødbederne i hønsefonden, og godt du ture :-).
  Hvor gennetrængende var rødbedesmagen?
  /Søren

  Ps. Der er en lille fejl 40 i din korte beskrivelse af, hvad Love Food, love cooking er. Se “eksprimenter”.

 2. Lofoloco

  Hej Søren

  Tak – jeg er selv mere til at læse sider med layout i den stil, så derfor valgte jeg også selv at udgive med et sådan layout. Glad for du kan lide det.

  Hvad angår risottoen så har den en let smag. Man kan sagtens smage det er rødbede, men gennemtrængende vil jeg ikke kalde den.

  Hvis man vil have en gennemtrængende smag tænker jeg man skal lave en decideret rødbede-fond, som kun er kogt på rødbeder i stedet for høns. Dermed kommer den samlede mængde af rødbeder op og smagen intensiveres.

  … Og så har jeg rette slåfejlen – Tak for det :-)

  /Christoffer


Leave a comment

© 2017 Love food love cooking