Subscribe via RSS

Koteletter og asparges med “jord” på

01 Jun 2012

Asparges med "jord" på

Asparges er herlige!

En let og delikat smag, som næsten kun fortjener at skulle nydes ren … NÆSTEN.

Selvom asparges sæsonen kun lige er startet, ville jeg gerne rykke lidt ved min tilgang til dem, så jeg ikke når at blive træt af dem. Ja de smager godt, men hvis det bare bliver asparges, på asparges, på asparges, bliver det jo for forudsigeligt.

Jeg ville ikke overdøve aspargessmagen og samtidig også gerne have noget tekstur ind. Det var her jeg kom i tanke om, hvor undervurderet rugbrød er i madlavning. Det giver en fyldig og jordet smag, der dog ikke er overdøvende – det burde gå godt i spænd med asparges … og det gjorde det.

Rugbrødet blev smuldret til fine krummer og ristet sammen med nogle hakkede hasselnødder, så det med lidt god vilje lignede jord. Det gav et godt knas og et modspil til aspargeserne, uden på nogen måde at tage opmærksomheden fra dem. En sidegevinst ved rugbrødet er, at det faktisk mættede en del. Så man behøver ikke  diske op med alt mulig fyld for at blive mæt.

Nu var det hele stillet an med danske asparges, rugbrød og hasselnødder, så for at fuldende den nordiske stil, blev det også til en svinekotelet. Det kunne også have været kylling, da det, ligesom svinekød, ikke smager så kraftigt og derfor ikke overdøver aspargeserne. Man kunne nok også sagtens lave fisk i stedet for kød, så længe det ikke er for kraftigt i smagen.

Det var tænkt som en forårsret, men endte med at ligne en efterårsret – smagen var dog lige i øjet :-)

Ingredienser (2 personer):
2 koteletter
500 g hvide asparges
1 skive rugbrød
25 g hasselnødder
Saften fra 1/4 citron
1/2 håndfund frisk timian
Olie, smør, salt og peber

Tilberedning:
Bland timianen med lidt olie, salt og peber og smør koteletterne ind i det og lad det trække et par timer.

Smulder rugbrødet fint og hak hasselnødderne fint. Rist det til rugbrødet bliver sprødt (men ikke hårdt hele vejen i gennem).

Knæk det nederste del af aspargserne og skræl dem.
Kog dem til de er møre uden at være slatne.

Steg koteletterne i olie, et par minutter på hver side og lad dem hvile på en tallerken mens saucen laves.

Kom citronsaften i panden hvor koteletterne blev stegt, så det opløser resterne. Tag det af varmen og pisk en klat smør i.

Anret, server og nyd.

Læs også:

Jordbær og fløde - 100% rendyrket dansk sommerdessert
Marshmallows eller skumfiduser :-)
Vietnamesisk BBQ kylling og mangosalat



Leave a comment

© 2018 Love food love cooking