Subscribe via RSS

Jordbær og fløde – 100% rendyrket dansk sommerdessert

22 Jul 2011

Jordbær med flødeskum nytolkning af jordbær med fløde. Dansk sommerdessert

Jordbær med flødeskum nytolkning af jordbær med fløde. Dansk sommerdessertDer er ikke mange andre ting der siger dansk sommer som jordbær gør.

Som barn skal jeg nok have rundet 100 kg i gennem årene, da min morfar havde halvdelen af sin have med jordbær, som der kom daglige leverancer af, sommeren igennem – år efter år.

Når der så kommer gæster på besøg ville jeg gerne have den rene jordbær smag fra barndommen, men kunne ikke få mig selv til “bare” at sætte jordbær og fløde (eller mælk) på bordet, så den fik lige et lille hak op uden at ændre på den rene jordbær smag.

En let og dejlig dessert der på alle måde siger dansk sommer.

Ingredienser (4 personer):
1 bakke jordbør (ca. 400g)
2 dl. piskefløde
1 spsk vaniljesukker
3 havresmåkager

Opskrift:
Skyl jordbærene og skær dem i kvarte

Kom vaniljesukker i fløden og pisk det til en cremet flødeskum (ikke for stift)

Knus småkagerne (og med mindre du er i tidsnød som jeg var, bager du dem jo selv)

Anret i 2-3 lag af flødeskum jordbær og kagekrummer.

Server og nyd

Jordbær med flødeskum nytolkning af jordbær med fløde. Dansk sommerdessert
Jordbær og fløde – 100% rendyrket dansk sommerdessert

Læs også:

Æbleflæsk ... eller Æblefisk :-)
Cheese cake som amuse bouche - gedeost, rødløg og balsamico
Tun steak med dampet pak choy og hoisin sauce



2 Comments on Jordbær og fløde – 100% rendyrket dansk sommerdessert

  1. Maiken

    Jeg kan godt følge dig! Jordbær med mælk/fløde er så skønt, men næsten for simpelt til gæster. God ide med havresmåkager :)
    Mvh Maiken

  2. Christoffer Volf

    Hej Maiken

    Tk skal du have – og ja det store dilemma er jo at den rene smag af nogle ting er fantastisk, men det er bare “for let” at sætte på bordet for gæster …. det er der man bliver nød til at være kreativ :-)

    Og cool blog du selv har … den kom lige på min bloglovin’ :-)

    /Christoffer


Leave a comment

© 2016 Love food love cooking