Subscribe via RSS

Tun steak med dampet pak choy og hoisin sauce

03 Feb 2012

tun Steak med dampet pak choy og hoisin sauce - asiatisk inspireret

tun Steak med dampet pak choy og hoisin sauce - asiatisk inspireret

Jeg har kaster mig lidt over i asiatisk mad. Ikke at jeg har vendt de lokale råvarer ryggen, men har flere gange prøvet at få lækker asiatisk mad (nej ikke “all you can eat” buffet for 79,- kr.) og har haft lyst til at prøve kræfter med smagsnuancerne fra østen, for at udvide mine kundskaber.

En ting jeg har måtte sande er, at selvom jeg godt kan de individuelle smage i råvarerne, er det ret tricky at lave gode kombinationer, når man som mig ikke bruger opskrifter. Rene katastrofer er det ikke blevet til, men jeg ville lyve hvis jeg på stod jeg ryster succeser ud på stribe. Succeser er der heldigvis kommet og som med al træning var det en simpel kombination som jeg først lykkedes med. Fisk, grøntsag og en sauce.

Valget var en tun steak, da tun ikke er så kraftig i smagen og derfor er let at match. Grøntsagen var pak choy, der heller ikke er alt for kraftig i smagen. Begge ingredienser har en del jernsmag, så saucen skulle skabe kontrast til jernsmage. Valget faldt på hoisin sauce, da den salte, sure og søde smag skaber god kontrast til jernsmagen.

Det er jo ikke en ret i den kulinariske superliga, men en velsmagende hverdagsret, som er ideel hvis man som mig er begynder i de asiatiske køkkener.

Ingredienser (2 personer):
2 tunsteaks
3 pak choys

– hoisin sauce -
1/3 chili
ca. 4 spsk soyasauce
ca. 2 spsk risvineddike
ca. 1 spsk sukker

Opskrift:
Rør sukker, soya og eddike sammen og smag til med lidt af hver til der er balance, så det smager sødt, surt og salt samtidig.
Skær chilien i tynde skiver og bland dem i saucen

Skær pak choy’erne i halve og damp dem i ca. 10 min, så de stadig har lidt bid i sig. (har man, som mig, ikke en damper bruger man bare en sigte hvori man lægger grøntsagerne og lægger den over en gryde med kogende vand og så et låg oven på).

Steg tun steakene for fuld varme i maks 1 min på hver side. Stege tiden afhænger selvfølgelig af hvor tyk tunen er, men husk at tun ikke skal gennemsteges. Personligt vil jeg have at ca. halvdelen af min tun steak er rå, men prøv dig frem for at se hvad du kan lide.

Anret, server og nyd.

tun Steak med dampet pak choy og hoisin sauce - asiatisk inspireret

Læs også:

Chelsea - Verdens bedste burger
Skinkesnitzel med rosenkål, hasselnødder og rugbrød
Chorizo med portvin - Tapas når det er lettestLeave a comment

© 2015 Love food love cooking