Subscribe via RSS

Chorizo med portvin – Tapas når det er lettest

18 May 2012

Chorizo / chorizopølse glaseret i portvin, spansk tapas

Chorizo / chorizopølse glaseret i portvin, spansk tapas

Det er sjældent at dovenskab giver gode resultater i et køkken, men forstår man enkelthed kan man stadig slippe med kort tid i køkkenet – dog skal man ikke dovne den korte tid man er i køkkenet ;-)

Der var lidt rester chorizo i køleskabet, fra min mor havde været på besøg. Så selvom jeg ikke lige var i stødet til det store madlavning, kunne jeg alligevel få mig en lækker haps til frokost.

Jo enklere ting bliver, desto større indflydelse har råvarerne. Der hvor man selv sparer på tiden, kræver det at andre har gjort en indsats. I dette tilfælde hvor det er stegt chorizopølse, kræver det at man køber sig en god en af slagsen – ellers vil det sjov nok smage bare af knap så god chorizo.

Jeg kunne godt bare have steg chorizoen og spist den, men det er der jeg synes man er doven. Det tager kun 1 min. længere at slutte den af med lidt portvin og hakke lidt persille og rive lidt citronskal. Resultatet overgår langt det ekstra minut i køkkenet, for selvom den primære smag stadig er den krydrede og røgede smag af chorizo, får man lidt sødme fra portvinen, syre fra citronen og frisk-/bitterhed fra persillen. Alt sammen noget der matcher chorizoen rigtig godt.

Om man bruger en stor chorizo, som man skære i tykke skiver eller kan finde nogle små, som dem jeg har brugt her, er underordnet. Det er udelukkende et spørgsmål om udseende (såfremt kvaliteten af pølserne er den samme), da de ikke kan nå at stege tørre, med mindre man virkelig, virkelig giver den gas på panden.

Hvor vidt det er 100% autentisk tapas, når nu jeg bruger portvin, skal jeg ikke være overdommer på. Men nu grænser Portugal jo op til Spanien, så mon ikke der ruller et par tønder over i ny næ ;-)

Ingredienser (som tapas til 2 personer):
150-200 g chorizopølse
4-6 spsk portvin.
2/3 tsk revet citronskal
2 spsk bredbladet persille

Tilberedning:
Steg chorizoen på en tør pande ved middel varme til den har fået en god stegeflade og er 1 min. fra at være færdig.
Hæld portvinen ved og lad det koge ind, så det bliver til en sirup.
Hak persillen, riv citronskallen og kom det over chorizoen.

Server og nyd

Chorizo / chorizopølse glaseret i portvin, spansk tapas

Læs også:

Nem yogurtdessert til sommeren
Amuse Bouche med rødbede, gedeost og rosmarin
Hjemmelavet hvidløgsflutes - så det også smager af brød2 Comments on Chorizo med portvin – Tapas når det er lettest

  1. Gert Skøtt Andersen

    Den orginale opskrift er at man lægger pølserne i en varm keramik skål hælder brandy over og sætter ild til, når ilden er brændt ud er pølserne
    færdige. Jeg har lært den på en bar i Nerja i Spanien for mange år siden.

  2. Christoffer - Lofoloco

    Den version har jeg ikke smagt, men det er oplagt at prøve den :-)


Leave a comment

© 2017 Love food love cooking