Subscribe via RSS

Hurtige morgenboller – Grovboller på sodabrød

11 Jan 2012

Hurtige Morgenboller - grovboller på sodabrød (bagepulver)

Hurtige Morgenboller - grovboller på sodabrød (bagepulver)

Det sker jeg sover længe i weekenden … okay det sker tit :-)

Når nu man sover længe er det ikke lige bagning med gærdej, hvor der skal æltes, hæves og efterhæves, der er det mest hensigsmæssigt, for ellers ender det med næsten at blive aftensmad. Nej så slemt er det dog ikke, men jeg kan ikke vente 2-3 timer på at min morgenmad skal blive klar.

Nogen gange har jeg lavet grovboller og smidt i fryseren, så det kun lige er 15 min. i ovnen, men når nu der ikke var flere i fryseren, hvad gør man så?

Jeg har lavet sodabrød (brød på bagepulver) nogen gange, så mon ikke de kunne gå som morgenmad også? Godt nok havde jeg ikke kærnemælk som jeg ellers plejer at bruge, men jeg satsede på det ville fungere. Og så lige for at gøre det lidt groft og “morgenagtigt” erstattede jeg lidt af melet med havregryn og puttede også hvad jeg havde af kerne i dem.

På ca. 20-25 min var der dejlige hjemmebagte boller til morgenbordet.

Man kan sagtens justere så der kommer mere havregryn og/eller kerner i, det kan opskriften sagtens tåle. Almindelig mælk fungerede fint, men har man enten lidt yoghurt eller creme fraiche vil jeg anbefale at putte en sjat i, da det giver lidt at den syrnethed, som kærnemælken giver. Brød på bagepulver duer bestemt også til morgenmad

Ingredienser (4 stk.):
220 g hvedemel
30 g havregryn
2 dl mælk
1/2 dl valnødder
1/2 dl græskarkerener
1/2 tsk bagepulver
1 knivspis salt

Tilberedning:
Hak valnødderne og græskarkernerne groft.

Bland alle ingredienserne sammen, indtil dejen er sammenhængende (skal ikke æltes)

Form boller af dejen og bag ved 200 grader i ca. 20 min.

Server og nyd

Hurtige Morgenboller - grovboller på sodabrød (bagepulver)
Hurtige morgenboller – Grovboller på sodabrød

Læs også:

Tranebærsovs - Efterår i maden
Ballotine på andelår med rødkålsalat og appelsinkaviar
Friske vietnamesiske forårsruller med kyllingLeave a comment

© 2018 Love food love cooking