Subscribe via RSS

Tranebærsovs – Efterår i maden

19 Oct 2011

Svinekotelet med stegte kartofler, gulerødder og tranebærsovs

Svinekotelet med stegte kartofler, gulerødder og tranebærsovs

Jeg så friske tranebær i supermarkedet og hoppede på dem med det samme.

Tranebær er vist ret sunde, men det er deres smag jeg går efter. Her i efteråret er de et dejligt frist pust i maden og den knald røde farve lyser op på tallerkenen, ligesom træernes blade uden for … nej hvor kan jeg dog blive sentimental når det slår mig.

Tilbage til maden :-)

Ingredienser (4 pers):
150 g tranebær
ca. 3 dl vand
ca. 3/4 dl sukker
eddike og salt

Tilberedning:
Kog tranebærene sammen med sukker til de er møre (ca. 10-12 min). De “popper” under vejs, så hold temperaturen på simre stadie og lad være med at blive forskrækket :-)
Mos de kogte bær let med en gaffel el.lig.
Sigt bærene fra hvis du vil have en helt jævn sovs (personligt kan jeg bedst lide bærene i, så jeg sigter ikke)
Reducer sovsen hvis den er for tynd eller spæd til med vand hvis den er for tyk.
Smag til med salt, eddike og sukker.
Jeg stiler efter en smag hvor sukkeret har fjernet den bitterhed der er i bærene, men stadig har lidt syre, så den ikke er sød.

Tranebærsovs er super til stegte kaftofler og de fleste andre rodfrugter. Det var egenlig planen jeg ville have marineret mine svinekoteletter, men jeg var for sulten til at vente og “rent” svinekød har ikke helt nok smag til tranebærsovs – sovsen ender med at overdøve smagen. Vildt derimod eller bare god krudret kød som fx kylling med krydderurter vil gå godt til tranebærsovs … heldigvis var der nok til at komme halvdelen i fryseren, så der er til en gang med kød der kan trække det :-)

Server og nyd.

Svinekotelet med stegte kartofler, gulerødder og tranebærsovs

Læs også:

Skinkesnitzel med rødbederisotto
Broccoli og æblesalat - et kærkomment frisk pust i vintermørket
Fish 'n' chips med tartare sauce3 Comments on Tranebærsovs – Efterår i maden


Leave a comment

© 2018 Love food love cooking