Subscribe via RSS

Friske vietnamesiske forårsruller med kylling

07 Apr 2012

Vietnamesiske forårsruller med kylling

Det er lidt siden jeg lavede disse ruller. Jeg synes selv de var gode, men der var så mange andre ting som skulle på bloggen, at de røg lidt i glemmebogen.

Nu kommer de så på. Grunden til at de kommer på nu er at jeg skal på ferie i Vietnam. De kan derfor fungere som udgangspunkt og jeg kan sammenlige med alle de ting, jeg får prøvet under vejs på turen. Jeg tør jo ikke sige mine ruller har autetisk vietnamesisk smag når jeg endnu ikke har været i Vietnam – faktisk er Egypten det sted længste øst på jeg har været, så det er på tide min horisont bliver udbygget i den retning – både geografisk og gastronomisk.

Selvom der er en masse madkurser i Vietnam, har jeg ikke noget planlagt i den stil – dukker der noget op kan det sagtens være jeg hopper på, men ellers vil jeg bare nyde det, tage en masse smage og indtryk til mig, så jeg kan twiste det lidt og få nogle nye ting ind i min egen madlavning.

Med disse ruller ved jeg dog allerede, at der er to ting jeg har rigtigt, nemlig friske fintskårede grøntsager og friske krydderurter. Dipsaucen synes jeg er virkelig god for den har noget syre og noget friskhed, som går godt til grøntsagerne, kyllingen og krydderurterne. At den så ikke har fiskesauce i, er vist næsten kriminelt i Vietnam, så jeg håber ikke rygtet spredes helt derud, da jeg gerne vil kunne få lov til at forlade landet igen, dog uden at blive smidt ud.

Indtil nu er de friske ruller det længste jeg er nået i det vietnamesiske køkken, men regner med det vil ændre sig radikalt :-)

Ingredienser (6 stk.: 1 person til hovedret/2 personer til forret):
- Ruller -
6 stk. rispapir
6 kyllingeinderfileter
1 fed hvidløg
1/2 gulerod
1/2 rødløg
3 salatblade
lidt frisk mynte

- Dipsauce -
1/2 lime
2-3 spsk risvinseddike
1 tsk. sukker

Tilberedning:
- Dip sauce -
Pres saften fra limefrugten og bland det med det meste af risvineddiken
Smag det til med sukkeret, lidt salt og resten af eddiken hvis det mangler syre.

- Ruller -
Hak hvidløget, bland det i lidt olie og lad kyllingen marinere i det i et par timer.

Steg kyllingen gylden

Skær gulerod og rødløg i tynde strimler og skær salabladene i halve.

Saml rullerne ved først at dyppe lidt vand på hvert stykke rispapir (de skal ikke lægges i blød, så bliver de bare slatne og falder fra hinanden).
Læg fyldet på midten og fold så rispapiret stramt omkring fyldet.

Server og nyd.

Læs også:

Sashimi med mild hoisin-style dip og sprød asiatisk salat
Pesto på gulerodstoppe
Valentine's dessert - Panna cotta, hindbær og champangne7 Comments on Friske vietnamesiske forårsruller med kylling

 1. Helle

  Det lyder spændende og skal bestemt afprøves….

  Og så lige et meget lille pip… :-) Der er mange stavefejl i denne gang, har du glemt din staveged eller postede du for hurtigt…. Ja undskyld jeg er lidt krakilsk, men udgiver man en Blog, så synes jeg man skal lure efter fejl…. inden den blive udgivet….

  Med venlige påskehilsner
  En fan og ivrig læser af din Blog.

 2. Didda

  HVor ser det bare rigtig lækkert ud!
  Mine forældre kommer hjem fra Vietnam i morgen. Ved at de har været på nogle ma´dlavningskurser, så glæder mig til at se, hvad de kan servere :)

 3. Christoffer - Lofoloco

  Hej Helle

  … Det gik hurtigt, da jeg skulle have det klar inden afgang :-(

  Skal nok proeve at sikre stavekvaliteten – ogsaa naar der er tidspres :-)

 4. Christoffer - Lofoloco

  Tak … og har allerede fundet en fantastisk ret fra det nord-vietnamesiske koekken, som jeg skal lave og smide paa bloggen naar jeg er hjemme igen.

 5. Christoffer - Lofoloco

  Tak … og har allerede fundet en fantastisk ret fra det nord-vietnamesiske koekken, som jeg skal lave og smide paa bloggen naar jeg er hjemme igen.


Leave a comment

© 2015 Love food love cooking