Subscribe via RSS

Hakkebøf med bløde løg og en let-syndig salat … Batterier til sjælen

21 Oct 2011

Hakkebøf med bløde løg

Hakkebøf med bløde løg

Nogen gange skal man bare have krammer. Måske kan man ikke erstatte en krammer med mad (og der bør man da heller ikke prøve), men man kan lave mad der næste giver samme følelse af at få en krammer.

Min kæreste var lidt halv syg, så derfor diskede jeg op med hakkebøffer og bløde løg til frokost. Som tilbehør lavede jeg salat, men lige med hjemmelave croutoner og lidt revet ost – det er mad der går lige i sjælen … og hun fik selvfølgelig også nogle gode krammere ;-)

Ingredienser (2 pers.):
400 g hakket oksekød
2 løg
1 hovede mini romainesalat
ca. 40 g valnødder
ca. 30 g half hård oct (emmentaler, gruyere etc.)
- Dressing -
2 tsk grov sennep
2 spsk olien olie
1 tsk honning
1 tsk eddike
- Croutoner -
2-3 skiver brød
2 fed hvidløg
2-3 spsk olie
1 spsk eddike
2 kviste rosemarin

Opskrift:

Croutoner
Bræk brødet i mindre stykker (eller skær hvis det skal se fint ud i stedet for rustikt).
Knus hvidløg og blad det, olie, eddiken, rosemarinen og brødet sammen.
Kom det i ovnen i ca. 20 min ved 170 grader.

Dressing
Blad alle ingredienserne og smag til med salt og peber. Juster sur/sød balancen med honning og eddike hvis det er nødvendigt.

Salat
Rist valnødderne på en tør pande.
Skær salaten i fine strimler.
Bland først dressingen i.
Riv så osten og bland den i.
Lige inden servering blandes valnødder og croutoner i.

Hakkebøf  og bløde løg
Skær løgene i tynde strimler og steg dem ved middel varme til de er dejlig brune.

Ælt kødet med salt og peber og form bøffer af det.
Steg dem et par minutter på hver side ved høj varme.

Anret, server, nyd og mærk hvordan sjælens batterier bliver ladt op :-)

Hakkebøf med bløde løg

Læs også:

Lammerack med Lima bønner og grillet peberfrugt
Ravioli med and og portvissauce
Nem salat med kidneybønner og feta - Mad på 5 min.



Leave a comment

© 2014 Love food love cooking