Subscribe via RSS

Lammerack med baby grøntsager – En grøntsagshyldest

17 Oct 2011

Lammerack og baby grøntsager, gulerod, pastinak, fennikel, rødbede og kartoffel
Lammerack og baby grøntsager, gulerod, pastinak, fennikel, rødbede og kartoffelJeg er ikke altid lige god til at få grøntsager på tallerknen og yder mere, sætter min kæreste stor pris på, at der er massere af farve på maden (af den naturlige slags selvfølgelig). Derfor gjorde jeg mig umage på det punkt og lavede en hyldest tallerken til grøntsagerne da vi forleden havde gæster.

Nu er jeg jo så priviligeret at have en grønthandler der er flere længder ud over det sædvanlige, så der kan man bl.a. være så heldig at kunne finde baby grøntsager til et helt måltid.

OK – helt ærligt ville jeg gerne have haft en pænere præsentation på min tallerken, da jeg oppe i hovedet havde et helt høstmarked i mini udgave, men synes det blev ok … smagen var dog helt som jeg havde planlagt :-)

Ingredienser:
1 lammerack (med ca. 3 ben pr. pers.)
Baby grøntsager (gulerod, rødbede, pastinak, fennikel og kartoffel)
- sauce (3-4 pers.) -
2 dl. portvin
1 løg
1 fed hvidløg
frisk timian

Opskrift:
Skræl/vask grøntsagerne og kog dem så de lige bliver møre. Et trick her er at koge dem hver for sig (da de skal have forskellig tid) og tage dem op inden de ikke er helt færdige. Så kan man nemlig lige give dem det sidste sammen (dog uden rødbederene, med mindre man vil have alt til at være pink), så det hele er klart og varmt samtidig.

Lammet “ridses” på fedt siden (så det kan blive dejlig sprødt) og benene pakkes ind i stanniol (ellers ryger de helt vildt).
Det krydres med salt og peber og steges på fedt siden nogle minutter.
Det vendes og kommes i ovnen ved 200 grader i ca. 12 min og så ud og hvile i ca. 5 min.

Sauce
Brun løg og hvidløg.
Hæld så portvin over, læg timian ved og lad det simre i en 15-20 min.
Sigt det hele og reducer så væsken til der er 6-8 spsk tilbage.
Smag til med salt, peber og eddike.

Jeg anrettede med at drysse frisk timian over grønstagerne.

Anret server og nyd.

Lammerack og baby grøntsager, gulerod, pastinak, fennikel, rødbede og kartoffel
Lammerack med baby grøntsager – En grøntsagshyldest

Læs også:

Marshmallows eller skumfiduser :-)
Bagte æbler med kanelsukker
Valentine's day cheese cake - MAD ER KÆRLIGHED!5 Comments on Lammerack med baby grøntsager – En grøntsagshyldest

 1. Maiken Nielsen

  Åhhh – lammecravings nu! Det ser virkelig lækkert, efterårsagtigt ud :)

 2. Christoffer - Lofoloco

  Tak skal du have … og det gælder om at få det bedste ud af efteråret inden det bliver vinter-deprit og man må ty til alt for meget chokolade for at klare sig i gennem de mørke dage :-)

 3. foodfanatic

  Hej Christoffer
  Tilfreds eller ej, jeg synes, at det er en super flot anretning :)
  kh Nadia

 4. Christoffer - Lofoloco

  Mange tak Nadia
  … Det er heller ikke at jeg skammer mig over den :-)


Leave a comment

© 2016 Love food love cooking