Subscribe via RSS

Valentine’s day cheese cake – MAD ER KÆRLIGHED!

13 Feb 2012

Valentine's day cheese cake - valentines dag kage med mascarpone creme og jordbær

Valentine's day cheese cake - valentines dag kage med mascarpone creme og jordbær

Man kommer længst med ærlighed, så jeg starter med at indrømme at jeg ikke fejrer Valentins dag. Inden I buh’er ad mig og kalder mig en dårlig kæreste, skal det siges at min kæreste heller ikke fejrer Valentins dag.

Jeg har det ikke godt med tvang og det er lidt sådan jeg har det med Valentins dag – at her SKAL man fejre man elsker hinanden – for det gør vi jo alligevel hver dag hjemme hos os. Når nu jeg har lagt ud med at sige man skal være ærlig, skal jeg nok indrømme at f.eks. de dage hvor jeg ikke har ryddet op i lejligheden fejrer vi ikke vores kærlighed på helt samme niveau som andre dage :-)

Det behøver ikke være en mærkedag for at jeg eller min kæreste arrangerer noget hygge, oplevelse og da slet ikke dejlig mad, så det kommer helt af selv uden vi behøver mærkedage.  Synes jeg folk der fejrer mærkedage er skøre? Nej overhovedet ikke – er det noget man kan lide, skal man sgu gøre det og vil man fejre sin kærlighed på Valentins dag, gør man selvfølgelig det. Og til alle jer der fejrer Valentins dag,  hjælper jeg gerne med en opskrift på en cheese cake der nok skal vise at du holder af din kæreste. Min kæreste var i hvert fald ikke i tvivl da jeg lavede den til hende.

Jeg lavede kagerne i hjerteformede udstikkerforme, som jeg lige forede med bagepapir, så de let kan komme ud af formen. Selvom det ikke er sæson for jordbær, blev det alligevel det – for både smag og farve passer godt til temaet. Og så lige en sidste lille detalje – at komme hakket mørk chokolade i bunden. Chokolade er jo et grundelement ikke blot for Valentins dag, men for al kærlighed :-) … Så ELSK hinanden

Ingredienser (4 stk.)
- Bund -
30 + 10 g smør
40 g mel
15 g flormelis
20 g mørk chokolade

- Fyld -
4 spsk mascarpone
2 spsk piskefløde
1 tsk vaniljesukker
2 tsk flomelis
1 blad husblas

- Gele -
12 frosne jordbær
3 dl vand
1 spsk sukker
1 blad husblas

Tilberedning
Start med at fore formene med bagepapir
Hjerte forme til valentine cheese cake med mascarpone creme og jordbær

Bund
Bland de 30 gram smør, mel, flormelis sammen og et lille drys fint salt (det skal ikke æltes, bare “smuldres” til det kan hænge sammen.
Sæt det på køl ca. 30 min.
Rul det ud så det er ca. 2 mm tykt og bag det ved 175 grader til det er gyldent (ca. 15 min)
Lade det køle ned, så det bliver sprødt.
Knus den bagte dej i mindre stykker, smelt de sidste 10 g smør og bland det med dej “stykkerne”
Kom dej/smør blandingen i bunden af formene.
Hak chokoladen og drys den oven på dej/smør blandingen og sæt så formene på køl.

Mørdej bund til valentine cheese cake med mascarpone creme og jordbær    Mørdej bund til valentine cheese cake med mascarpone creme og jordbær

Mørdej bund til valentine cheese cake med mascarpone creme og jordbær    Mørdej bund til valentine cheese cake med mascarpone creme og jordbær

Fyld
Udblød husblassen i kold vand (ca. 5 min.).
Rør flormelis og vaniliesukker i mascaponen.
Lun fløden over svag varme og rør den udblødte husblas i.
Rør nu fløden i mascarponen (Bare rolig den skal nok sætte sig selvom den bliver letflydende), kom blandingen oven på bunden i formene og sæt dem tilbage på køl.

Gele
Udblød husblassen i kold vand (ca. 5 min.).
Kog jordbær med vand og sukker.
Mos det hele gennem en si, så der kun er saft tilbage.
Reducer saften (kog den ind) til der er ca. 2/3 dl tilbage.
Smag det til med et par salt krystaller og et par dråber citron.
Rør den udblødte husblas i, hæld det i formene oven på ostecremen og lad det hele sætte sig på køl i en times tid.

Server og nyd … og del din kærlighed :-)

Valentine's day cheese cake - valentines dag kage med mascarpone creme og jordbær
Valentine’s day cheese cake – MAD ER KÆRLIGHED!

Læs også:

Flapjacks - Dejlige små, tykke pandekager
Semi dried tomatos - Mad gaver er gode gaver
Havtaske med appelsingele og gulerodspure2 Comments on Valentine’s day cheese cake – MAD ER KÆRLIGHED!

  1. Maiken/Dronningemad

    Hvor er den yndig. Valentines eller ej – forkælelse skal der til :-)

  2. Christoffer - Lofoloco

    Tak :-)

    Og ja alle har godt af at blive forkælede ind imellem


Leave a comment

© 2017 Love food love cooking