Subscribe via RSS

Flapjacks – Dejlige små, tykke pandekager

19 Aug 2011

Amerikanske flapjacks - små tykke pandekager
Amerikanske flapjacks - små tykke pandekagerJeg er ikke den store kagebager, men af uforklarlige årsager har flapjacks, som er de amerikanske små tykke pandekager, fundet vej ind i mit madhjerte. De kan bruges både til alm. hygge en regnfuld eftermiddag (perfekt til den danske sommer) eller til “ReTox” morgenmad, når kroppen bare er løbet tør for tomme kalorier og skal tankes op med kærlighed i stedet for fornuft.

Ideelt set laver man dem på en blinispande, da man kan lave flere ad gangen. Det kan godt lade sig gøre at lave flere på samme tid i en almindelig pande, men en blinispande vil med garanti gøre det lettere (tak hjerne, for endnu engang at have undladt at huske at købe sådan en … aaarrrgh!)

Ingredienser (ca. 15 stk.):
100 g sukker
175 g mel
2 dl mælk
1 æg
2 tsk vaniljesukker
1 tsk bagepulver
1/2 tsk kanel
1/2 tsk kardemomme

Opskrift:
Del æggehviden og blommen i hver sin skål.
Pisk hviden til den begynder at blive luftig (ikke stiv) og kom så ca. 20 g sukker i og pisk videre til det bliver sejt og stift.
Pisk de resterende ingredienser i æggeblommen, så det bliver en tyk dej og vend til sidst forsigtigt den stive æggehvide i dejen.

Steg pandekagerne i smør ved svag til jævn varme ca. 45-60 sek på hver side. De er lidt tricky, for de kan hurtigt brænde på. Vender man dem for tidligt derimod har de ikke nået at sætte sig nok og klasker dermed sammen. Rammer man timingen får man en rigtig lille lækkerbisken :-)

Server og NYD!

Amerikanske flapjacks - små tykke pandekager
Flapjacks – Dejlige små, tykke pandekager
4 Comments on Flapjacks – Dejlige små, tykke pandekager

 1. Linn

  Det lyder rigtigt rigtigt lækkert! Specielt med kardemomme i – men jeg er vist også en total sucker for alt med kardemomme – synes simpelthen det smager så godt. Hyggeligt billede også!

 2. Christoffer Volf

  Ja kardemomme er jo et fantastisk krydderi til kager og brød.

  Som barn har jeg fået en del kardemommekage på ferier i Sverige. Jeg har aldrig fået opskriften og hende der lavede det til os døde for mange år siden, så jeg aner ikke hvordan den blev lavet, men måske man skulle researche og eksperimentere

 3. Stine - chokoladesansen

  Guf.. Det er alt for længe siden, jeg har lavet flapjacks :-)
  Jeg kan tilslutte mig glæden ved kardemomme.. Især friskstødt. Jeg kan forresten anbefale at tilsætte revet æble, det er en skøn variation!
  /vh Stine


Leave a comment

© 2024 Love food love cooking