Subscribe via RSS

Tykke pandekager med ølsirup – mad med øl

30 Jul 2013

Tykke pandekager med ølsirup - mad med øl

Tykke pandekager med ølsirup

Som de fleste nok ved, har der været Roskildefestival, og som næsten lige så mange ved er Tuborg hovedsponsor.

Jeg var så heldig at være forbi og snakke med nogle Carlsberg folk (hvis ikke man ved det er det Carlsberg der ejer Tuborg), som bl.a. stolt fortalte at Roskildefestivallen var brugt til at lancere deres nye kampagne “drik med respekt“.

Når det kommer til alkohol er jeg ikke hellig. Der er meget forskelligt alkohol jeg holder af, og øl er bestemt en af dem. Jeg træner dog en del og drikker derfor ikke så meget, så selvom “drik med respekt” ikke er mindet på mig, tiltaler den mig meget, da alt hvad vi putter i hovedet har effekt på vores krop og det derfor er dejligt med producenter, som ud over at lave gode produkter også tager ansvar og ikke bare prædiker mer’, mer’, mer’.

Hvis man, som jeg, godt kan lide øl, men holder igen med hvor meget man drikker er der heldigvis en løsning på det.

Min løsning er at bruge øl til at lave mad med. På den måde koger man alkoholen af, men får stadig smagen fra øllet. Og der er næste uendelige muligheder. I modsætning til vin, hvor der overordnet set kun er rød- eller hvidvin, er der jeg ved ikke hvor mange øltyper, med hver deres specielle smag og kvaliteter – et sandt overflødighedshorn.

En øl jeg holder meget af er Jacobsen Dark Lager, som er en mørk øl med masser af maltsmag.

I mit hovede var det oplagt at jeg på et tidspunkt skulle lave en sirup med den for at udnytte den dejlige maltsmag, og inspireret af “drik med respekt” fik jeg det endelig gjort. Efter lidt justering fandt jeg den perfekte mængde sukker, der fjerne næsten al bitterheden – men også kun næsten for jeg vil gerne have lige en anelse, når nu det er øl.

Siruppen smager sødt, men samtidig også unægteligt af Dark Lager.

Om man skal forkæle sin teenager der har været på Roskildefestival eller om man vil nyde solen, på terrassen i sommerhuset, vil jeg anbefale man laver en gang tykke pandekager og hælder lidt ølsirup over.

Det smager fantastisk – i hvert fald hvis man kan lide øl :-) Malten giver en dybere smag end hvis man kommer ahornsirup over som man traditionelt gør. Det er heller ikke helt så sødt, så det er hverken rigtig kage eller dessert, men en god hygge hapser og måske en fremtidig klassiker i det nye nordiske køkken.

Hvis man skulle have lyst, kan man sagtens drikke et glas Dark Lager til sine pandekager, da det harmonerer godt – men husk nu at drikke med respekt ;-)

jacobsen dark lager øl

Ingredienser (3-4 personer):

- Ølsirup -
3 dl Jacobsen Dark Lager
110 g sukker

- Tykke pandekager -
100 g sukker
175 g mel
2 dl mælk
1 æg
2 tsk vaniljesukker
1 tsk bagepulver

Opskrift:

- Ølsirup -
Kom øl og sukker i en lille kasserolle og lad det simre til der ca. er 2/3 dl tilbage.

Lad det køle af.

- Tykke pandekager -
Del æggehviden og blommen i hver sin skål.

Pisk hviden til den begynder at blive luftig (ikke stiv) og kom så ca. 20 g sukker i og pisk videre til det bliver sejt og stift.

Pisk de resterende ingredienser i æggeblommen, så det bliver en tyk dej og vend til sidst forsigtigt den stive æggehvide i dejen.

Steg pandekagerne i smør ved svag til jævn varme ca. 45-60 sek på hver side.

Lav pandekagerne med en diameter på ca. 8 cm , så man kan lave små stakke når man serverer dem med siruppen henover.

Server og nyd.

Tykke pandekager med ølsirup - mad med øl
Tykke pandekager med ølsirup – mad med øl

Læs også:

Espresso parfait - 2 af mine store laster i én
Hjemmelavet hvidløgsflutes - så det også smager af brød
Grillet Cæsar salat - Den bedste Cæsar salat3 Comments on Tykke pandekager med ølsirup – mad med øl

 1. Malene

  Hej. :).
  Det er en rigtig god ide med øl-siruppen. Den smager virkelig godt ovenpå lækre pandekager. Jeg brugte kærnemælk i stedet for almindelig mælk i dejen til pandekagerne, da det gør dem lidt mere svampede, hvilket jeg syntes passede rigtig godt sammen med den skønne sirup.
  Mvh. Malene

 2. Lofoloco

  Hej Malene

  Tak – Jeg er dog ikke så meget til kærnemælk i pandekager da jeg ikke synes smagen er lige så god som alm. mælk, men det er jo en smagsag :-)

  Bedste hilsner
  Christoffer

 3. Sofie

  Det er rigtig lækkert med ølsirup og panekager jeg plejer at lave det som ølsirup og vafler som også smager virkelig godt

  det er en god ide at bruge normal sukker det vil jeg prøve næste gang

  Normalt nur jeg laver ølsirup til mine varfler laver jeg det sådan her

  110g rørsukker
  3dl Midtfyns Bryghus – Imperial Stout

  men næste gang vil jeg helt sikkert prøve sukker

  Mange tak for lækkert indslag


Leave a comment

© 2017 Love food love cooking