Subscribe via RSS

Espresso parfait – 2 af mine store laster i én

22 Mar 2012

is espresso parfait semifreddo

Jeg drikker ikke kaffe for at holde mig vågen, men fordi det smager godt. Det smager faktisk rigtig godt, så derfor drikker jeg en del (og af uforklarlige årsager falder jeg alligevel i søvn så snart hovedet rør puden).

Der er en anden ting,som jeg også holder rigtig meget af – ja ok det kan jo være 100 ting, men is er en af de ting der ligger højt på listen. I modsætning til kaffe spiser jeg ikke så tit is. Dette er ikke på grund af smagen (åh nej bare rolig), men udelukkende fordi jeg gerne vil kunne blive ved med at passe mine bukser :-)

Har en iselsker som mig så en ismaskine? Nej – og her er det det med at beholde buksestørrelsen igen, for havde jeg en, ville jeg nok bruge den flittigt. Når nu jeg ikke har en ismaskine er der heldigvis en perfekt løsning, når jeg vil lave is selv, nemlig parfait.

Parfait er måske ikke helt rigtig is, men er så tæt på, at det i min bog tæller. Forskellen er at i alm. is laver man en creme og fryser den, mens man i parfait laver en creme, blander den med flødeskum og fryser blandingen. Parfait er rimelig taknemmeligt. Det krystalliserer ikke når man fryser det og smager fantastisk.

Da jeg så forleden havde en af mine bedste venner på besøg, syntes jeg det retfærdiggjorde at spise is til desert. Når nu der alligevel skulle laves is (eller parfait når nu jeg fortalt forskellen) valgte jeg at gå “all-in” og lave den med espresso smag, så jeg fik forløsning for 2 af mine store laster i én og samme mundfuld … det er ikke så tit jeg forbløffer mig selv, men her overgik smagen mine forventninger – Mmmmmm kaffe, mmmmm is, mmmmm kaffeis :-)

Ingredienser (2 personer):
2 æggeblommer (patauriserede)
45 g flormelis
1/4 l piskefløde
6 cl. espresso (alm. kaffe kan bruges hvis man ikke kan lave espresso)

Tilberedning:
Lav en kop espresso.

Rør æggeblommer, flormelis og espresso sammen i en kasserolle over svag varme og bliv ved med at røre i det til det bliver cremet. Dette tager en 5-8 minutter og kan klumpe (bliver til røreæg) hvis ikke man rører i det og det får for meget varme.

Pisk fløden til flødeskum (men den skal ikke være alt for stiv) og vend æggecremen i.

Kom det i fryseren i nogle timer og lad det gerne stå ude i 10 min inden servering.

Server og nyd

Læs også:

Paneret rødspætte
Nakkekoteletter med stuvning af majs og kantareller
Sprøde potato skins - Soul food, madspilds sexede søsterLeave a comment

© 2016 Love food love cooking