Subscribe via RSS

Gys fra køkkenet II – Halloween special

31 Oct 2012

Gys fra køkkenet II - Halloween special

Sidste år skrev jeg en Halloween special, med gys fra mit køkken i det forgangne år.

Også i år har jeg præsteret nogle eksperimenter der, under normale omstændigheder, er så rædselsvækkende at de skal holdes under lås og slå, og kun lukkes ud på denne allehelgenens aften for at fejre gys og gru.

Læs ikke det følgende alene og hold helst en voksen i hånden.

Zombie Shrimp – smagen der bare ikke ville dø.

Praktisk talt alle ideer jeg får, synes jeg er gode. Kald mig bare ukritisk – for det er vel det jeg er, når det kommer til mine egne ideer :-)
Jeg fik den ide at lave en forret med rejer. Det skulle være en trio, altså 3 forskellige små hapsere, og så ville jeg bruge hele rejen. Jeg lavede reje tartar, som var godt, og en dybstegt reje, der også var god. Og det passede så fint at koge en suppe på skallerne og lave den som et “shot”, hvilket ville gøre trioen komplet.

Det viste sig dog at dette ikke var en normal rejesuppe. Den skulle være let i smagen, så der var hverken mælk, fløde eller andre mejeriprodukter i. Den var også let i smagen, men til gengæld blev smagen hængende i munden flere minutter efter jeg havde spist bare en enkelt teskefuld. Jeg prøvede at blande lidt mere vand i, men det hjalp ikke. Jeg prøvede at drikke noget danskvand for at rense smagen ud af min mund, hvilket heller ikke hjalp. Jeg prøvede endda at komme lidt danskvand i suppen. Det havde ingen indvirkning på at smagen stadig hang flere minutter i munden, men gjorde bare smagen af suppen lidt mere … hmmm … funky!?

Det var døden for min rejetrio, som jeg havde tænkt den. Fik man suppen først, ville man ikke kunne smage de andre to ting og fik man den sids,t ville man ikke kunne smage hovedretten.

Først da jeg begyndte at fortælle folk om mit eksperiment, blev jeg klar over at det nok havde været dødsdømt fra starten. Uden at fortælle om smag eller noget andet, så folk meget skræmte ud allerede i det jeg fortalte om et “reje-shot” … problemet var så at det ikke alene var dødsdømt, men at jeg rent faktisk havde skabt en smag der ikke ville dø!

Jeg sværger at jeg en gang imellem, som regel ved fuldmåne, vågner op med et sæt midt om natten, badet i sved og med en svag eftersmag af rejesuppe i munden … den vil bare ikke dø.

Glædelig Halloween

Læs også:

Halloween special - gys fra køkkenet
Kartoffelmos - en kærlighedshistorie
Bastard pie - et uægte vidunder2 Comments on Gys fra køkkenet II – Halloween special

 1. Nanna

  Jeg må indrømme, jeg var flad af grin da jeg læste dette.
  Tak- du fik et tiltrængt grin frem på en meget dum dag :)

 2. Lofoloco

  Selv tak!

  Det er altid dejligt når folk kommenterer på mine historier og opskrifter.

  Bedste hilsner
  Christoffer


Leave a comment

© 2018 Love food love cooking