Subscribe via RSS

Halloween special – gys fra køkkenet

29 Oct 2011

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg laver meget mad og har da en vis rutine i både smagskombinationer og teknikker. Men når man så også eksperimenterer, er der jo nogen gange man skubber grænsen længere end man har talent og står så med nogle misfostre af madretter – disse kommer jo normalt ikke på bloggen, men i anledning af Halloween kommer der et på gys fra eksperimenterne i køkkenet.

Dr. Kartoffelsalat og Mr. Tærte

Det var en ellers dejlig dansk sommeraften – lige vejr til en klassisk dansk kold kartoffelsalat.
Men i det skjulte lurede lysten til at lave en tærte, og den uskyldige tanke, om man mon ikke kunne lave en tærte med fyld som kartoffelsalat, poppede op.
Jeg spiste to stykker … ja det var kun fordi jeg var sulten. Min kæreste kæmpede sig igennem næsten et halvt stykke, og til dato er det stadig kun denne ene gang, hun har sagt hun ikke kunne lide min mad.
Der er en grund til kartoffelsalaten serveres kold. At røre nogle æg i sennep & cremefraiche dressingen så det bliver en æggestand og smide det i en tærtebund er bare ikke noget der kan anbefales.

Frankenfries
Der var en dag, jeg var alene hjemme og skulle hygge mig med en masse eksperimenter i køkkenet. Jeg havde i noget tid gået og tænkt på alternative måder at smagsætte pomfritter på.
Den første var at ryge dem. En let-røget pomfrit tiltalte mig, så i stedet for at blanchere pomfritterne først blev de varmrøget.

De så ret flotte ud og duftede bestemt af røg. Hvad jeg dog ikke lige havde fået tænkt ind i ligningen, er hvad der sker, når man frituresteger røg eller sod, som det jo egentlig er.

Hvis der er en smag der hedder overbrændt, er det stadig ikke helt dækkende for hvordan de smagte – nu har jeg aldrig prøvet at smage en brugt piberenser, men kunne forestille mig det er noget der hen ad.

Den anden version var at blanchere pomfritterne i rødvin. Jeg bruger med jævne mellemrum rødvin i maden, så det kunne jo give noget spil i smagen. De så da også flotte ud efter at have været i rødvinen.

Farven var dog knap så flot, efter at have været i frituren. Smagen havde heller ikke noget spil, men til gengæld en aldeles forfærdelig syrlighed – næsten en kemisk smag, som kun onde mennesker ønsker at genskabe.

Dette var et par af gysene fra mit køkken.

Ha’ en (u)hyggelig halloween.

Læs også:

Bun Cha - Den bedste ret i Vietnams gadekøkken
Gys fra køkkenet II - Halloween special
Bastard pie - et uægte vidunder4 Comments on Halloween special – gys fra køkkenet

  1. Maiken Nielsen

    Gys og grin – til sådan et indlæg synes jeg det er passende at kommentere med LOL :) Happy halloween!

  2. Christoffer - Lofoloco

    Tak skal du ha’ … når nu jeg har fået ros fra folk må jeg også have plads til selvironi :-)


Leave a comment

© 2015 Love food love cooking