Subscribe via RSS

Granola eller hjemmelavet morgen-knas

13 Oct 2012

Granola, hjemmelavet morgen-knas, ristede havregryn med æble, kanel og kardemomme

Granola, hjemmelavet morgen-knas, ristede havregryn med æble, kanel og kardemommeMin far var ikke just kendt for sine gastronomiske evner. Det var ikke fordi han ikke kunne lave mad, men hans repertoire af opskrifter kunne tælles på én hånd og de blev lavet ret sjældent.

Der er dog én af hans retter, som står krystalklart i mine barndomsminder – sukker-ristet havregryn :-)

Da jeg var lille, blev der ikke købt alt muligt færdiglavet morgenmads-knas … jeg er sikker på det fandtes (ja så gammel er jeg heller ikke), men min mor købte det bare ikke. De weekend-morgner hvor min far lavede ristede havregryn til min bror og jeg, var derfor specielle. Sød og knasende morgenmad er bare fantastisk – både dengang jeg var barn og nu som voksen :-)

Mins fars originale opskrift var helt enkel. Kun havregryn ristet i sukker og lidt smør … og selvfølgelig var alt på øjemål. Jeg varierer den ved nogle gange at komme krydderier, nødder og/eller frugt i. På den måde kan man også varierer den til årstiden.

Jeg har senere fundet ud af at man i USA kalder ristede havregryn for “Granola” . Det ændre ikke ved at min opskrift har oprindelse i min barndom med min far, og ikke stammer fra USA. Om man så kalder det “Granola”, “Morgen-knas” eller bare “ristet havregryn” er lige meget – det er og bliver en lækker lille mundfuld de morgener, hvor man godt må hygge sig lidt mere end normalt.

I går var der høj sol fra en skyfri himmel og efterårsfarver på træerne og jeg fik lyst til at hygge lidt ekstra med morgenmaden. Det blev derfor en omgang ristede havregryn med æblestykker, kanel og kardemomme. Det er helt vildt at mad kan få en til at nyde vejret endnu mere, men det fik bare det hele til at gå op i en højere enhed.

Jeg elsker de solrige efterårsdage!

Ingredienser (1 person):
75 g havregryn
25 g sukker
20 g smør
1/2 tsk kanel
1/2 tsk kardemomme
1/2 æble

Opskrift:
Skær æblet i mindre stykker og steg alle ingredienserne sammen i en pande, til havregrynene er gyldne.

Server og nyd

Granola, hjemmelavet morgen-knas, ristede havregryn med æble, kanel og kardemomme

Læs også:

Flapjacks - Dejlige små, tykke pandekager
Perfekte scones
Lækre, sprøde dybstegte rejer med chilimayonnaiseLeave a comment

© 2016 Love food love cooking