Subscribe via RSS

Perfekte scones

09 Sep 2012

perfekte hjemmelaved scones
perfekte hjemmelaved sconesScones, som vi danskere udtaler “skååvns”, har længe stået på min to-do liste.

Min kæreste og jeg synes det er sjov at holde selskaber og har bl.a. holdt High Tea. Den dag var der dog ikke scones, selvom det normalt er en klassiker til britiske High Tea selskaber. Så næste gang vi holder High Tea, vil jeg have scones og derfor har jeg måtte finde ud af hvordan sådan nogen bankes sammen.

Scones ligger i gråzonen mellem brød og kage. De skal smage af smør, være en anelse søde og være lette og faste i “krummen”. De skal derfor hæve godt op unde bagning og bliver dermed høje. For at tilfredsstille mit egen ønske om at de skal se pæne ud, skal de også være cirkulære og ensartede … Hmmm hvor svært kan det mon være?

Faktisk alle de opskrifter jeg fandt havde samme forhold mellem mel, smør, sukker og mælk, så den del var ikke svær. Problemet var så bare, at med det forhold bliver dejen for våd til at forme med en udstikker, og skal i stedet for “skovles” op med en ske, hvilket der også stod i opskrifterne. Jeg måtte derfor eksperimentere.

Det er meget små justeringer jeg har lavet, for smagen og konsistensen skal stadig være den samme. Der er det problem, at hvis dejen bliver for fast hæver ens scones ikke så meget. Modsat holder de heller ikke faconen, hvis dejen er for blød. De når heller ikke at hæve nok, hvis temperaturen er for høj og en enkelt gang var det ligesom de “smeltede” og kun hævede i bredden, men ikke i højden. Jeg tror det tog 5-7 forsøg, med tilhørende justeringer før de var som jeg ville have dem, men så var de også helt perfekte :-)

I England spiser man scones med syltetøj, cluttered cream eller lemon curd. Cluttered cream har jeg aldrig smagt, men lemon curd kan jeg varmt anbefale … ja, hvad mon den næste indlæg kommer til at handle om? ;-)

Nu hvor jeg har fået styr på scones, kan det være der snart skal holdes High Tea igen.

Ingredienser (4 store / 6 mellem):
60 g smør
175 g mel
35 g sukker
3/4 dl mælk
2 tsk bagepulver

Opskrift
Smuldr smøret ud i melet så det til sidst ligner fint savsmuld

Dejen til perfekte hjemmelavede scones

Bland sukker og bagepulver i smør og melet.

Rør forsigtigt mælken i dejen og stop med at røre når dejen begynder at klumpe sammen.

Klem (ikke ælt) dejen sammen så den bliver til én ensartet klump.

Kom lidt mel på køkkenbordet og tryk dejen ud så den får en tykkelse på ca. 2 cm.

Stik scones ud, med en udstikker i den ønskede størrelse og sæt dem på bagepapir.

perfekte hjemmelavede scones klar til bagning

Bag dem midt i ovnen ved 150 grader til de er let gyldne (i min ovn 20-25 min.).

Lad dem køle lidt af på en bagerist (kan serveres både kolde og lune)

Server og nyd

perfekt hjemmelavet scone med lemon curd

Perfekt hjemmelavet scone med lemon curd


Perfekte scones

Læs også:

Bagt figen med mascarponecreme og romsirup - Nem dessert
Rosmarinolie - krydderurter på flaske
Lammefilet og en luksusversion af flødekartofler3 Comments on Perfekte scones

 1. Vicky

  De er SÅ fine og perfekte, og sikke og god og detaljeret arbejdsbeskrivelse – men du mangler altså salt i din opskrift :-)

 2. Lofoloco

  Hej Vicky

  Tak :-)

  Jeg har aldrig puttet salt i mine, men nu du siger det kunne lyder det som en god idé – det prøver jeg næste gang.

  Bedste hilsner
  Christoffer


Leave a comment

© 2015 Love food love cooking