Subscribe via RSS

Hjemmelavet hyldeblomstsaft – Let og hurtigt

12 Jun 2012

Hjemmelavet hyldeblomstsaft
Det er lige præcis nu hylden blomstrer, så det er bare med at komme i gang … Det har min kæreste, så også sagt på samme tid de sidste to år, men i år blev det endelig til noget.Havde jeg vidst hvor let det var og hvor godt det smagte, havde jeg med garanti taget mig sammen de andre år også. Hylden er lige nede i gården og fra køkkenvinduet kan man se nok blomster til de første 50 liter, så lettere bliver det altså ikke.

Jeg hælder til at bruge økologiske råvarer, men jeg ved ikke om hyldeblomsterne nede fra gården kan betegnes som økologiske. De er med garanti ikke sprøjtet, men lider muligvis lidt af “passiv rygning” fra dem der ryger, når de griller dernede. Til gengæld er opskriften fra min kærestes veninde, som er naturvejleder på Bornholm, hvilket jo er et garantistempel i sig selv :-)

Selvom det er let at lave, var det alligevel min kæreste der lavede det meste. Det var ikke fordi jeg var doven (selvom jeg godt kan være det), men fordi det var hende der kunne tyde den håndskrevne opskrift … og så er det vildt hyggeligt at være i køkkenet sammen.

Hjemmelavede ting har bare kvaliteter købte ting ikke har. Man kan styre balancen, så det smager præcis, som man selv vil ha’ det. Det hyldeblomstsaft jeg normalt køber smager godt, og jeg havde vænnet mig til at “sådan smager hyldeblomst”. Den version jeg (øh … vi) lavede smager mindre sødt og mere af hyldeblomst – hvilket  jeg sætter stor pris på. Om den er god til børn ved jeg ikke (har ikke haft testpersoner inden for rækkevidde endnu), men ellers tilsætter man bare noget mere sukker – det kan man sagtens gøre efterfølgende.

Er der et træ med hyldeblomster i nærheden er det altså bare med at komme i gang.

Ingredienser (ca. 2 liter koncentreret saft):
ca. 20 buketter/klaser hyldeblomster
1 1/2 kg sukker
1 1/2 l vand
2 citroner
50 g citronsyre

Tilberedning:
Klip de store stængler af blomsterbuketterne, hvis der sidder nogen på.

Vask citronerne og skær dem i skiver.

Kom hyldeblomster, citronskiver, sukker og citronsyre i en stor skål eller gryde.

Kog vandet og hæld det i skålen med de andre ingredienser.

Rør lidt til sukkeret er opløst.

Dæk det til og lad det så trække ca. 4 døgn i køleskabet.

Hæld det gennem en si, så kun saften er tilbage (gem resterne af hyldeblomster og citronskiver, da man kan lave marmelade af det).

Saften blandes med 5-6 dele vand når den skal drikkes.

Server og nyd :)


Hjemmelavet hyldeblomstsaft – Let og hurtigt

Læs også:

Varm chokolade - Til et hvert tidspunkt hvor solen ikke skinner
Risalamande så englene synger
Linsesuppe med mandler - nemt & lækkertLeave a comment

© 2018 Love food love cooking