Subscribe via RSS

Linsesuppe med mandler – nemt & lækkert

26 Jun 2013

Linsesuppe med mandler - nemt & lækkert
linsesuppe med mandlerJeg var så heldig at blive tilbudt nogle varer fra Urtekram, som jeg kunne eksperimenterer lidt med.

En af tingene var røde splitlinser. Jeg skal nok være ærlig og sige at det ikke tidligere har været fast inventar hos mig, hvilket nok gælder for de fleste danskere.

Det behøver dog ikke være sådan. De smager godt, er lette at have med at gøre og så er de sunde. Den eneste undskyldning skulle være at man ikke har en god opskrift, men det kan jeg hjælpe med :-)

Noget af det linser er rigtig gode til er purerede supper.

Her om sommeren vil jeg dog ikke have min suppe for tung og kraftig i smagen. Jeg holder mig derfor til en simpel kombination af chili, hvidløg, persille og mandler, som er velkendte ingredienser i køkkenerne omkring middelhavet. Der har man klima som den danske sommer det meste af året – tænker de ved hvordan man laver sommermad :-)

Og det gør de – eller også var jeg bare heldig. Min suppe blev i hvert fald som en sommerret skal være.

Chilien giver en smule varme, mens mandlerne giver en smule sødme. Linserne ville godt kunne blive lidt endimensionelle, men ved at koge dem i grøntsagsfond bliver smagen mere varieret. Persillen og olivenolien på toppen giver det sidste boost af aroma og fuldender retten. Selvom jeg ikke er vegetar, får de små ting alligevel retten til at være en komplet måltid, som jeg en mere end tilfreds med at sætte tænderne i.

God sommer og god fornøjelse med at spise linser :-)

Røde splitlinserIngredienser (2 personer):

3/4 l grøntsagsfond
2 dl røde linser
1 fed hvidløg
1 chili
40 g mandler

olivenolie
persille

Opskrift:

Hak chili og hvidløg groft og kog det sammen med linserne i grøntsagsfonden i ca. 20 min.

Smut mandlerne (kom dem i kogende vand i 20-30 sek. og pil så “skrallen” af)

Kom mandlerne ned til hvidløg, chili, linserne og den tilbageværende fond og give det hele en god omgang i blenderen/stavblenderen.

Smag til med salt

Anret med lidt olivenolie og hakket persille på toppen.

Server og nyd.

Linsesuppe med mandler - nemt & lækkert
Linsesuppe med mandler – nemt & lækkert

Læs også:

Fransk løgsuppe med ostecroutoner og bacon
Pesto på gulerodstoppe
Valentine's dessert - Panna cotta, hindbær og champangneLeave a comment

© 2017 Love food love cooking