Subscribe via RSS

Pasta – Basta!

03 Apr 2012

Pasta - hjemmelavet fettuccine

Det er lang tid siden jeg har skrevet om pastaretter. Det er ikke fordi jeg har droppet pasta, men fordi jeg et stykke tid har haft lyst til at skrive noget mere generelt om pasta, som jeg kan bruge som reference hver gang jeg skriver om det.

Nu har jeg så endelig fået skrevet min lille “pastahåndbog” med grundopskrift og hvordan man laver pasta selv. Der er også et par fif og tricks, som jeg har suget til mig fra TV kokke og egne bitre erfaringer.

Pasta er noget jeg selv i lang tid har opfattet som noget meget italiensk. Der er heller ingen tvivl om at udbredelsen i hele den vestlige verden kommer fra italien, men nudler og dumplings, er jo samme fremgangsmåde – det er bare asiatisk. Ser man på ingredienserne er det jo bare mel og æg eller mel og vand. Det er der jo ikke rigtig nogen kultur eller køkken, som kan kræve ophavsret på og jeg synes derfor det er på tide for mig at tænke pasta mere neutralt i forhold til geografi og dermed hvilke smagskombinationer man kan/bør bruge når man laver pasta.

Mere specifikt har jeg eksperimenteret med en ravioli med hytteost fyld, som muligvis ender på menuen i hytteostkonkurrencen … den kommer på bloggen senere – nu skulle jeg jo lige have “pastahåndbogen” på først :-)

Se også mine opskrifter på retter med pasta.

Læs også:

Iskaffe på den meget hurtige måde
Hverdagssuppe med hjemmelavede kødboller
Pasta og bacon - Når det simple er perfektLeave a comment

© 2015 Love food love cooking