Subscribe via RSS

Frittilla – når man ikke kan vælge mellem Frittata og Tortillia

28 Mar 2012

frittata tortillia

I mange år har jeg ikke rigtig spist æg. Som barn brød jeg mig ikke om æggekage og røræg, så det har jeg taget med mig som voksen. Jeg fik så endelig taget mig sammen og smagt røræg for nogle måneder siden, og er det lavet med kærlighed, smager det jo fantastisk.

Min smag og interesse for æg er derfor blomstret op – og hold da kæft hvor er der en masse at kaste sig over :-)

Noget af det første jeg har kastet mig over er den spanske tortilla og den italienske frittata. Begge er versioner af æggekager, men i modsætning til den klassiske danske æggekage hvor fyld kommes oven på, efter den er tilberedt, kommer man fyldet i æggemassen og tilbereder den så.

Der er ikke så stor forskel på tortilla og frittata, men tortillaen steges på begge sider, mens frittataen steges på én side og bages færdig i ovnen. Den klassiske tortilla har kartofler som det eneste fyld og har som regel mere fyld end æggemasse.

Jeg lavede en version med kartofler, peberfrug og løg. Meget fyld i forhold til æggemasse, stegt på den ene side og bagt færdig i ovnen … en god blanding af  frittata og tortilla, så det må være en frittilla :-)

Fyldet komplimenterer ikke kun i smagen, men også i teksturer. Bløde og søde løg, let sprøde peberfrugt med lidt friskhed, kartofler med lidt sejt bid og jordet smag og det hele pakket ind i cremet æggemasse med lidt fedme.

Når nu fritillaen smagte af så meget undlod jeg at lave andet til, så det blev til en vegetar middag … det der vegetar er altså ikke dumt. Man skal bare lave det ordenligt, ligesom alt andet god mad :-)

Ingredienser (2 personer):
2 peberfrugter
3 løg
4-6 kartofler
5 æg

Tilberedning:
Kog kartoflerne og skær dem i mindre stykker når de er kogt færdigt.

Skær løgene i strmler og steg dem til de er gyldne og bløde.

Skær peberfrugterne i strimler og steg dem til de tager lidt farve, men uden at blive helt bløde.

Pisk ægene sammen, med lidt salt, peber og eddike.

Varm en pande op til middelvarme og kom kartofler, peberfrugter og løg på. Bland det let og held æggemassen over.

Læs også:

Jordbær og fløde - 100% rendyrket dansk sommerdessert
Rødfisk med æble, estragon og rejesauce
Æblesalat - nem nordisk sommermadLeave a comment

© 2017 Love food love cooking