Subscribe via RSS

Stegt Brosme på sauterede porrer og sprødt bacon på toppen

18 Feb 2012

Stegt Brosme på sauterede pore og sprødt papirtyndt bacon

Stegt Brosme på sauterede pore og sprødt papirtyndt bacon

Brosme er en fisk – ja det vidste jeg altså ikke, så hvis du heller ikke vidste det skal du ikke skamme dig.

Det var egentlig Lange (som også er en fisk :-)) jeg var ude efter, men fiskehandleren havde udsolgt af Lange og anbefalde mig Brosme i stedet. Den er i familien med Langen, men skulle smage lidt sødere i det, hvilket passede fint til de sauterede porrer jeg havde tænkt at lave til Langen … Og fiskehandleren havde ret, det var et rigtig godt alternativ og det blev et lækkert resultat.

Hverken Langen eller Brosmen smager kraftigt, så derfor vil jeg helst ikke have alt for mange andre smage til, da de hurtigt kan overdøve fiskens smag. Selvom det er fristende at smide mere på tallerkenen, er en porre og to skiver bacon rigeligt og så gør det jo heller ikke noget at det er en hurtig ret at lave. Jeg skulle også til at sige let, men fordi der er så få elementer, skal alle elementerne have den rigtige konsistens, så det er ikke den letteste ret i verden. Baconen skal være sprød, porrerne bløde, men med bid og fisken kun lige fast uden at være tør. Fortvivl dog ikke. Er du bare mentalt tilstede de 20-25 min. det tager at lave retten skal du nok ramme plet :-)

Retten fungerer også godt som forret – både med Lange og Bromse. Her skal man nok regne en portionstørrelse på 1/3 af hvad en hovedret er.

Ingredienser (2 personer):
1 Brosmefilet (eller 2 små)
2 Porrer
4 Skiver bacon

Tilberedning:
Lav baconen som papirtyndt bacon.

Skær porrerne i strimler på 6-8 cm.
Strimler af porre

Sautér porrestrimlerne i en klump smør. (Sautering er ved jævn varme, så porrestrimlerne svitses let-møre i smørret uden at tage farve)

Krydder fisken med salt og peber og steg den i halvt smør og halvt olie ved jævn varme. (vær varsom ikke at stege fisken for meget).

Kom lidt citronsaft og et par dråber eddike i panden, når fisken tages af og kog det op med fedtstoffet, så man får en lille smule skysovs (man får ca. 3-4 spsk.).

Anret, server og nyd.

Stegt Brosme på sauterede pore og sprødt papirtyndt bacon

Læs også:

Nem yogurtdessert til sommeren
Suppebrød - sodabrød med cheddar ost
Kotelet med kartoffelmos og æble/løgkompot - 3 gange godhedLeave a comment

© 2017 Love food love cooking