Subscribe via RSS

Gris og gulerødder – Langtidsstegt Pork belly

25 Nov 2011

Svineslag / Pork belly med pure og chips af gulerødder samt smørstegte gulerødder

Gris og gulerødder

Min ene kusine var på besøg forleden. Hun bor i Østrig, så det er derfor ikke så tit hun lige kigger forbi. Hun er også den yngste kusine og den af mine fætre og kusiner jeg er tættest på, så derfor gjorde jeg mig nogle ekstra anstrengelser i køkkenet for at hun skulle have en dejlig aften.

Jeg har fundet en stor kærlighed til svinekød og når man har en god slagter i nærheden er der en masse spændende udskæringer at lege med. Slaget eller det fantastiske engelske ord “Pork belly” er noget jeg har haft øjnene på i et stykke tid. Det gode ved dette stykke er at det indeholder en masse fedt, hvilket giver smag og holder det saftigt (og så mætter det en del). Det er også jævnt i tykkelsen, så man kan skære flotte stykker og få en jævn sprød svær på hele stykket … og nej jeg ville da ikke komme med så lang en smøre, hvis det ikke var det som jeg lavede :-)

Som tilbehør valgte jeg gulerødder. Kun gulerødder, men ikke “bare” gulerødder ;-)
Selvom det kun var én ingrediens legede jeg med teksturerne og nuancerne ved at lave en puré, som blev smagsat med kyllingefond, chips som blev smagsat med salt og smørstegte gulerødder som blev smagsat med … ja smør :-)

Jeg synes selv jeg slap rigtig godt fra det. Saftigt kød og sprød svær er jo altid et hit og selvom det kun var gulerødder som tilbehør var der masser af forskellige nuancer – et rent festmåltid.

Ingredienser (4 personer):

– Kød –
1 svineslag på 800 – 1000 g
lidt peberkorn, tørrede enebær og salt

– Pure –
4 gulerødder
1 dl kyllinge fond

– Chips –
1 gulerod

– Smørstegte gulerødder –
12 små gulerødder
50 g smør

Tilberedning:

– Kød –
Mal salt, peber og enebær i en morter.
Rids sværen og inddel sværen til portionsstørrelsen det skal serveres i, så man ikke “ødelægger” sværen når det skal anrettes. Smør herefter krydderblandingen ind i sværen.
Pork belly
Læg slaget med sværen nedad i en bradepande og sæt den i ovnen ved ca. 70 grader i 4-5 timer.
Inden servering steges sværen sprød på en pande i ca. 15 min.

– Puré
Skræl gulerødderne og skær dem i små stykker.
Kom stykkerne i en gryde med fonden og spæd op med vand så det lige dækker gulerødderne.
Kog det ved svag til jævn varme til gulerødderne er møre. Hvis det koger helt tør kommes lidt ekstra vand ved, men ellers skal det koges ind så der kun er et par skefulde væske tilbage i gryden.
Til slut blendes det hele godt og grundigt og smages til med salt.

– Chips –
Skær tynde skiver af guleroden (brug evt en kartoffelskræller).
Kog dem ca. 1 min i meget saltet vand.
Kog dem så i neutral olie (solsikke) ved svar til jævn varme til de bliver sprøde.
Vær varsom, da der der ikke er lang tid fra de bliver sprøde til de brænder på.

– Smørstegte gulerødder –
Vask gulerødderne grundigt.
Kog dem i let saltet vand i 5-7 min. (de skal ikke være møre, bare lide bløde på overfladen)
Hæld vandet fra og steg dem i smørret ved jævn varme i yderligere 5-7 min.

Anret evt. med et par skiver rå gulerod (jeg havde fundet hvide gulerødder) der har ligget i isvand.

Server og nyd.

Svineslag / Pork belly med pure og chips af gulerødder samt smørstegte gulerødder
Eggs Benedict – luksus morgenmad
2 Comments on Gris og gulerødder – Langtidsstegt Pork belly

  1. Winnie

    Det ser virkelig lækkert ud:)

  2. Christoffer - Lofoloco

    Tak skal du ha’ :-) … det smagte også dejligt


Leave a comment

© 2024 Love food love cooking