Jeg havde et par entrecote bøffer. Det er jo ret lige til, men jeg var bare ikke i humør til den klassiske tallerken, så jeg tænkte lidt ud af boksen.
Vi har en vietnamesisk take-away tæt på, som laver dejlig mad, så jeg har fanget et par grundpricipper fra det vietnamesiske køkken.
1. Mange friske grøntsager
2. Mange friske krydderurter
3. Sur, sød, salt, stærk, bitter dressinger.
Derfor kastede jeg mig ud i en vietnamesisk inspireret salat med oksekødstrimler af bøfferne.
I og med alle grøntsagerne er rå, og kødet kun skal have et par minutter på hver side, var det dejlig hurtig mad. Den friske smag var også et kærkomment boost for min krop, der har føltes som om den forbereder sig på at gå i hi de sidste par uger.
Ingredienser (2 personer):
2 entrecote bøffer
2 gulerødder
12-15 cherrytomater
1 rødløg
2 håndfulde krydder urter (basilikum, mynte og brøndkarse)
- dressing i ca. mængder-
1/2 fed hvidløg
1/4 chili
5 spsk riseddike
2 tsk fiskesovs
2 tsk honning
Opskrift:
Snit grønsagerne i tynde strimler og bland dem med krydderurterne.
Riv hvidløget og hak chilien fint. Rør så dressingen sammen – tilsæt heletiden lidt af hvert og smag til hver gang, så den hverken bliver for salt (fiskesovs), sur (eddike), sød (honning), stærk (chili) eller bitter (hvidløg) … det er ikke sikkert det er nødvendigt med al hvidløg og chili.
Bland salaten og dressingen.
Steg entrecote bøfferne og skær dem i strimler.
Anret, server og nyd.
Læs også:
Leave a comment