Subscribe via RSS

Let og lækker julesalat – og så er den også sund

12 Dec 2014

Let og lækker julesalat - og så er den også sund

julesalat med grønkål og æblerJeg vil aldrig, og lad mig lægge tryk på ALDRIG, sige man skal lave sund julemad.

Man skal altid lave julemad fordi det smager godt … men hvis det så samtidig er sundt, er det jo bare bonus.

Problemet er, at vores klassiske julemad stammer fra en tid hvor man ikke havde uanede ressourcer og derfor kun spiste julemad én gang om året. Tiderne har skiftet, mest til det bedre, men nu spiser vi julemad en måned om året.

Jeg synes julen er hyggelig og jeg elsker mad – problemet er at jeg kan nå at blive træt af julemaden, før julen rigtig kommer i gang, hvis jeg kun spiser traditionel julemad.

På den anden side har jeg heller ikke lyst til at opgiv eller boykotte julen. Jeg vil have alt det gode ved julen, men uden at blive træt af den.

Og det er lige hvad det er med denne salat. Den smager fantastisk. Grønkål, æble, appelsin og nødder er klassiske julesmage, og fordi det hele holdes råt, forbliver det let og frisk. Og med en måneds madorgier er det sød musik i manges ører.

Det var faktisk min kæreste der introducerede mig til denne salat, som er en variation af en salat fra et blad hun havde læst.

Nu har hun ikke nogen mad blog, så derfor kan jeg godt tillade mig at lægge den ud, uden hun bliver sur over det :-)

Den oprindelige havde vist også rosiner i, men så bliver den for sød i mine øjne og smagsløj. Æblerne gør den nok sød for mig og jeg synes ikke at vintersalater skal være lige så søde, som nogle sommersalater godt må være.

Man kan sagtens spise den alene, men netop det at den ikke er så sød og har noget syre og friskhed fra æble og appelsin får den altså til at gå rigtig godt til f.eks. and eller flæskesteg.

Så gør dig selv den tjeneste og lav noget salat til din julemad. Det vil både glæde din mund og mave nu, samt din livvidde efter jul :-)

julesalat med grønkål og æbler - ingredienserIngredienser (2 pers):

  • 6-8 blade grønkål
  • 1 stort æble
  • 60 g hasselnødder
  • 1 appelsin
  • 1 spsk acaciehonning
  • 1 spsk æblecidereddike

 

Opskrift:
Rist hasselnødderne på en tør pande og hak dem groft.

Fjern stilkene fra grønkålen og hak bladene fint.

Tag kernehuset ud og skær æblet i mindre stykker af ca. 1/2 x 1/2 cm.

Bland en dressing af saften fra appelsinen, honningen, ediken og smag den til med lidt salt.

Bland det hele sammen.

Server og nyd – Glædelig jul.

Let og lækker julesalat - og så er den også sund

Læs også:

Farmer steak med savoykål og nødder
Nem yogurtdessert til sommeren
Cheese cake som amuse bouche - gedeost, rødløg og balsamico



Leave a comment

© 2016 Love food love cooking