Subscribe via RSS

Wienersnitzel – Min barndoms helt.

28 Oct 2011

Wienersnitzel med salat af rødkål og stribede beder
Wienersnitzel med salat af rødkål og stribede beder

Jeg har prøvet at spise wienersnitzler gennem hele min barndom. På kroer, når der var gæster og i weekender hvor der skulle hygges lidt ekstra og aftensmaden lige fik et nøk op ad. Som regel blev det serveret med ærter og kartofler eller kartoffelmos.

Sidste år prøvede jeg så at spise wienersnitzel i Wien. Den smagte dejligt – nok bedre end dem jeg fik i min barndom, men den kunne ikke helt levere barndommes magi. Der var så halv pris på kalvesnitzler i går, og jeg fik selv lyst til at kaste mig ud i wienersnitzler (der er mange der laver wienersnitzel af svinekød, men i følge Schnitzel-politiet er rigtige wienersnitzler lavet af kalv).

Klog efter Wien-wiernersnitzle hændelsen, ville jeg ikke prøve at efterligne mit barndomsminde, så jeg greb det lidt skævt an og lavede en salat af rødkål og stribede beder til.

Måske jeg giver mig i kast med at genskabe min barndoms wienersnitzel en dag, men jeg vil først være sikker på at jeg kan før jeg gør det. Der er mange års nostalgi, der har forvrænget og ophøjet den ret for mig, så indtil da vil jeg holde mig til skævere versioner, som leverer smag og udseende på en lidt anden måde.

Ingredienser (2 personer)
2 kalvesnitzler
1/2 rødkålshovede
2 stribede beder
1 æg
mel & rasp
Citron, kapers og revet peberrod

Opskrift:
Skræl bederne og skær dem i tynde skiver.
Snit rødkålen i meget tynde strimler.
Bland rødkålen med lidt salt, eddike og olie og kram/ælt det med hænderne, bare for at blødgøre det lidt.
Bland salaten i sidste øjeblik (så kålen ikke misfarver bederne) eller læg den i lag på tallerkenen.
Til panering af snitzlerne lavs 3 tallerkener med henholdsvis:
1. Mel med salt og peber
2. Pisket æg
3. Rasp
Panering af wienersnitzle

Bank først snitzlerne med en kødhammer og vend dem så i hver tallerken i ovenstående rækkefølge.
Steg dem et par minutter på hver side ved jævn til høj varme i halvt olie og halvt smør.

Anret med citron, kapers og revet peberrod (og evt. de små fisk som jeg dog ikke er så meget for)

Server og nyd.

Wienersnitzel med salat af rødkål og stribede beder
Wienersnitzel – Min barndoms helt.

Læs også:

Ballotine på andelår med rødkålsalat og appelsinkaviar
Perfekte scones
Lammerack og grøntsager i efterårsfarverOne Response to Wienersnitzel – Min barndoms helt.


Leave a comment

© 2017 Love food love cooking