Subscribe via RSS

Torvehallerne i København (Israels plads)

03 Sep 2011

Torvehallerne i København

Torvehallerne i København

Så skete det endeligt og hvor var det også på tide at der kom torvehaller til København – Nærmere præcist på Israels Plads, lige ved Nørreport station

Som den store madelsker jeg er, skulle jeg selvfølgelig ind og se dem på åbningsdagen – hvilket rigtig RIGTIG mange andre også skulle, så oplevelse var faktisk ikke særlig god. Der var proppet og blev skubbet næsten lige så meget som oppe foran til rockkoncerter.

Nå men udover der var overfyldt (det er jo hvad man kan regne med på åbningsdagen), er torvehallerne fantastiske. Det er dejligt man har gjort sig umage for at have et bredt udvalg til kunderne med flere forskellige oste-, grønt-, fiskehandlere, slagter, chokoladebutik, krydderrihandel etc.

Spændende bliver det om det kan rykke noget særligt ved vores (dagens Danmark) mad kultur, for godt nok er der nu kommet et solidt fundament med udvalg af råvare samlet på ét sted i fantastiske rammer, men kan det få folk til at købe råvarene med hjem og lave noget med dem eller bliver torvehallerne bare stedet hvor flertallet leger de handler ind til god mad og i stedet spiser på enten tapas- eller sushibaren og så køber lidt lækkert med hjem i form af en kage eller noget chokolade? Det må tiden vise – selv kommer jeg til at handle der, men jeg har jo allerede mine favorit butikker rundt om i København og dem kommer jeg ikke til at forlade for de er virkelig fantastiske.

For mig er torvehallerne et kæmpe skridt i den rigtige retning (selvom det har taget alt for lang tid) for den danske madkultur … Hvor stor en indflydelse de får må tiden vise.

Torvehallerne KBH
Frederiksborggade 21 (Israels Plads)
1360 København K
www.torvehallernekbh.dk

Torvehallerne i København: Frederiksborggade 21 (Israels Plads) 1360 København K

Læs også:

Rosmarinolie - krydderurter på flaske
Pasta - Basta!
Sprøde potato skins med hot and sweet BBQ sauce7 Comments on Torvehallerne i København (Israels plads)

 1. Piskeriset

  Ja, det lader til, at det har været rigtig godt besøgt de første dage. Jeg ville også gerne derind, men jeg havde på fornemmelsen, at der nok ville være run på. Jeg håber også, at begejstringen fortsætter, for det er nemlig et skridt i den rigtige retning for madkulturen – det lyder i hvert fald pragtfuldt :-)

 2. Rasmus Damkjær Christensen

  Fedt indlæg Stoffer. Kan vi ikke få en liste over dine favoritbutikker, som du ikke har tænkt dig at forlade? Det er altid godt med lidt inspiration :-)

 3. Christoffer - Lofoloco

  De har bl.a. et showkøkken, så jeg håber der også kommer til at være nogle events, som promoverer selve madlavningen.
  Det bliver også spændende om der kommer samarbejde i mellem nogle af de forskellige stadeholdere – fx. at en af grønthandlerne laver en kasse som matcher en af fiskehandlerne sæsonfisk eller lignende.

  Men glæd dig til du kommer der ind – det er et fantastisk sted :-)

 4. Christoffer - Lofoloco

  Tak Rasmus

  Jo det kan jeg sagtens :-) … det skal nok komme løbende


Leave a comment

© 2016 Love food love cooking